ANNONS:
ANNONS:

Sista augustilistan

Nu kliver vi snart in i höstmånaderna och poängen blir då allt viktigare. Men innan dess ska vi avverka augusti månads sista fotbollshelg.

Götene IF – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Götene har radat upp segrar efter sommarens tränarbyte och närmar sig toppen på allvar om man slår GBK här. Tyckte inte att gulsvart imponerade i derbyt så frågan är om deras moral och kämpaglöd kan räcka till poäng även här? Jag chansar med att svara nej på den frågan.
Tips: 3-1.

Holmalunds IF – Råslätts SK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Här måste nya serieledaren Råslätt få tipset. De har imponerat stort och är i mina ögon nu knapp favorit till att ta hand om seriesegern. I HIF återstår det att se om André Nilsson trotsar knäskadan eller bestämmer sig för att vila, men oavsett tror jag inte att hemmalaget räcker till här.
Tips: 0-2.

Grebbestad – Vårgårda
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Grebbestad leder serien och släpper i snitt in ett halvt mål per match. Får VIK till defensiven kan man störa Grebbestad, men frågan är om man förmår forcera seriens tätaste försvar. Hemmalaget klar favorit, men en liten, liten poängchans finns.
Tips: 2-0.

Hemsjö IF – Åsarp Trädet/Redväg
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: Sannolikt den enskilda match som har störst betydelse för Hemsjös jakt på nytt kontrakt. I nuläget är man en poäng efter och ligger under strecket, men en hemmaseger skulle vända på den steken. I kraft av Byvallens dag i ryggen tror jag att gulsvart tar tre viktiga poäng.
Tips: 4-2.

Östadkulle – Emtunga
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Östadkulle ligger tvåa men har två matcher till godo på Göta/Ödsmål/Ljungskile. Emtunga är dock inget stryklag och tog poäng av serieledaren så sent förra helgen. Men har ÖSK alla tillgängliga bör det bli minst en poäng här.
Tips: 2-2.

Alingsås IF – IFK Falköping
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Ett praktexemplar på en sexpoängsmatch när åttan och nian drabbar samman. AIF just nu på kvalplats och tre poäng efter Falköping, då störst press ligger på hemmalaget. Mycket svårtippad match så jag drar till med ett kryss. Fick jag gardera kupongen skulle dock ettan komma med ganska omgående.
Tips: 2-2.

Frisco – Råda
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Frisco måste i princip gå fullt för att ha någon chans att nå topp två. Råda på hemmaplan är också något man ska greja vid en normal prestation, särskilt med en klar derbyseger i ryggen.
Tips: 4-1.

HIF Akademi – Sjömarken
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Seriesuveränen Sjömarken behöver ha stryk här för att toppstriden ska få nytt bränsle. Men en Akademi som tappat flera tongivande spelare i sommar tror jag helt enkelt väger för lätt här. Men jag hoppas att jag har fel.
Tips: 1-3.

 

Lämna en kommentar