ANNONS:
ANNONS:

Sista matchen med gänget

Gerdskens kvalmatch mot Älvsborgs FF blir Kristofer Profozics avskedsföreställning.
– Med 99 procents säkerhet har jag spelat färdigt nu, säger anfallaren, som fyller 33 år i december.

Efter att ha gjort seniordebut i Alingsås IF bytte Kristofer Profozic till Holmalund. Där var han med från resan från fyran till tvåan, men när HIF ramlade ur division 2 provade han lyckan i Gunnilse. Där blev det bara en säsong innan han och Erik Andersson presenterades som kaxiga nyförvärv i Gerdskens BK, då i division 5.

De senaste åren har dock upprepade skadeproblem gäckat ”Proffan”.  Dubbla korsbandsskador och en del annat har påverkat hans beslut att avsluta karriären, men det finns även andra orsaker som spelat in.

– Jag har märkt att man måste träna ännu mer när man blir äldre, och jag tycker ändå inte att jag presterar på den nivå jag vill. Sen har jag en dotter som snart fyller 1 år och jag känner inte att jag vill lägga den tid som krävs på fotboll, säger Kristofer, som ändå gläds åt att han nu kan välja att sluta istället för att tvingas till det av skador.

– Det känns väldigt bra att det blev så. Nu har jag ändå spelat 90 minuter de senaste matcherna och det var ett bra tag sedan jag gjorde det.

GBK har gjort en säsong långt över förväntan. Men nu krävs det ett bra resultat i årets sista match – annars dör drömmen om division 2 redan på lördag. En seger betyder att gulsvart får hoppas på rätt resultat när Linköping och Älvsborg gör upp i gruppens sista fajt nästkommande helg.

– Det var jäkligt surt att släppa det sista målet i lördags. Linköping var ett bra lag, men jag tycker att även vi gjorde en bra match. Läget hade ju varit betydligt bättre om vi fått med oss 2-2 men vi ska ändå ge det en ärlig chans och försöka vinna den här matchen och sedan hoppas på ett bra resultat i sista omgången.

Hur känns det att det är sista matchen?
– Har inte tänkt på det sättet utan det är fullt fokus på matchen. Sen blir det ju alltid ett break efter varje säsong så det blir väl först när nästa säsong drar igång som det kanske kommer kännas annorlunda. Men jag tror att jag är klar med fotbollen nu, har ändå spelat i A-lag sen jag var 15-16 år.

Med sin rutin från division 2 vet han vad som krävs på den nivån. Och han tror att GBK som förening och lag har alla möjligheter att ta steget, antingen i år eller inom en snar framtid.

– Det tycker jag absolut. Med nya G-vallen blir anläggningen ett strå vassare och dessutom finns det många yngre bra spelare. Filip Larsson har slagit igenom i år, men även Agaton Lindeman och Viggo Svensson knackar på dörren. Och skulle vi klara det här kvalet och Holmalund ramla ner i fyran skiljer det ändå två divisioner ner till AIF och Holmen. Då kanske det blir intressant att byta till Gerdsken, säger Proffan.

De senaste matcherna har Profozic bildat anfallspar med årets succéman i GBK; Fredrik Johansson. Också det en man med kvalitér för division 2, tycker Kristofer.

– Han har gjort det grymt bra hela säsongen och var riktigt vass även nu mot Linköping. Han är ruskigt snabb och löper också mycket hela tiden, så jag tror han kommer vara viktig för Gerdsken i många år framöver.

Lämna en kommentar