ANNONS:
ANNONS:

Sjöbergs sista matcher i karriären

Stefan Sjöberg har en lång karriär bakom sig. Men snart stundar operation, och därför är det högst troligt att han nu gör sina sista matcher i Annelundströjan.
– Nu är det nog över, jag borde veta bättre än att springa runt och riskera men om tio år, säger han inför kvällens derby mot Herrljunga.

Stefan Sjöberg, 39, har spelat många grannderbyn mot Herrljunga SK. Nu laddar han för det som troligen blir hans sista, för om någon vecka väntar operation av en krånglande tå.

– Jag har fått artros och ska operera bort pålagringar på stortån. Vi börjar med höger sen kan det även bli vänster längre fram, säger Stefan, som trots besvären spelat en hel del nu under 2017.

– De senaste veckorna har jag bara spelat matcher och inte kunnat träna. Jag har ont i knäna i flera dagar efteråt och snart är det dags att lyssna på kroppen även om det är förbannat svårt att inse det. Jag tycker fortfarande att det är så otroligt roligt med fotboll, både på och utanför planen.

Sjöberg, som tidigare i karriären arbetat sig tillbaka från två korsbandsskador, smällde som anfallare in 14 baljor när Annelund slutade femma i division 2. Både före och efter den succésäsongen har han skiftat mellan att spela såväl högerback och mittback som på mer offensiva positioner. I morgondagens derby mot HSK lirar han dock sannolikt i försvarslinjen.

– Jag var mittback senast och det blir nog det eller högerback i morgon med. Sen möter vi Grolanda innan min operation också så eventuellt blir det en match till. Om kroppen håller, är bäst att tillägga.

Vad tror du om derbyt?
– Det blir nog tufft, HSK är inte så dåligt och lite förvånande att de inlett med två förluster. Men vi får tillbaka några tunga pjäser som inte var med senast och siktar så klart på att förlänga sviten med att inte förlora mot HSK.

Herrljunga har haft en tuff inledning på seriespelet. Möten med förmodade topplag i Ardala och Säven/Hol har genererat två förluster, så räkna med ett revanschsuget HSK som gästar Mörlanda Sportcenter i kväll. En extra speciell match blir det för HSK-tränare Tobias Holmén som nu återvänder till fadershuset för att försöka lugga moderklubben på poäng.

Tobias Holmén ska nu spela mot Annelund med sitt HSK.
I fjol drog Annelund det längsta strået i derbyt på Mörlanda Sportcenter.

DERBYFAKTA
ANNELUNDS SERIESTART
3-1 mot Vedum
1-1 mot Hössna/Timmele
Poäng: 4.
Placering: 5:a.
Målkvot: 4-2.
Bästa målskytt: Gabriel Holmén, Johan Hermansson, Thomas Karlsson, Johan Mellåker, 1 mål.

HERRLJUNGAS SERIESTART
1-2 mot Ardala
1-4 mot Säven/Hol
Poäng: 0.
Placering: 11:a.
Målkvot: 2-6.
Bästa målskytt: Fidan Tahiri, Jalmar Sandberg, 1 mål.

Lämna en kommentar