ANNONS:
ANNONS:

Skoglöf in bredvid Knicken

Gerdsken BK förstärker på tränarsidan. Calle Skoglöf – senast från Norrby IF – kliver in i tränarstaben bredvid Niklas ”Knicken” Andersson.

Gerdskens BK har i dag presenterat en delvis ny fotbollsstruktur där det uttalade målet är att skapa förutsättningar för klubbens samtliga aktiva medlemmar att erhålla en professionell fotbollsutbildning samt för serieavancemang.

Niklas Andersson blir fortsatt en huvudperson då han är med i sportgruppen som fotbollsansvarig och dessutom är ansvarig ledare för seniortruppen. Joakim Nogander är kvar som sportchef och i sportgruppen finns även Nicklas Sporre och Jens Tyrén.

Runt klubbens seniorlag återfinns numera också ett nytt namn. Calle Skoglöf – tidigare assisterande tränare i Alingsås IF men närmast från en roll som målvaktstränare i Norrby – kliver in som huvudansvarig tränare.

– Det känns riktigt spännande. Jag har avtal med Norrby året ut men från 2021 är det Gerdsken som gäller, säger Calle Skoglöf.

Niklas är ansvarig ledare och du är ansvarig tränare. Förklara rollfördelningen!
– Jag är den som planerar och sköter träningarna samt coachar laget. Sen är Niklas den ansvariga ledaren för alla lag, och nu under 2021 kommer han vara med mycket kring laget och hjälpa mig. 2022 är tanken att han ska ta ett kliv tillbaka och bli ännu mer övergripande ansvarig i klubben och vi ska ha in en ny assisterande till mig.

Taggad på att bli huvudtränare efter flera år som assisterande och/eller målvaktstränare?
– Absolut, det var den största anledningen till att jag hoppade på det här. Det var nära en förlängning i Norrby, men så ville jag ändå ta den här möjligheten. Jag har känt att det är åt det här hållet jag vill gå, jag gillar att jobba med helheten som man inte får som målvaktstränare på samma sätt. Så jag tror detta kan vara mycket utvecklande för mig.

På juniorsidan är det klart att Jens Tyrén och P-A Bogeskär bildar tränarduo. Såväl seniorerna som juniorerna har även målvaktstränare, fystränare, fysioterapeut och lagledare som förstärker organisationen.

– Vi hoppas att vi med dessa förändringar förstärker klubbens utvecklande fotbollsmiljö där klubbens ledare kan utveckla våra ungdoms- och seniorspelare, skriver klubben i ett pressmeddelande med Joakim Nogander som avsändare. 

Lämna en kommentar