ANNONS:
ANNONS:

Skyttedrottningen tar time out från fotbollen

2014 vann Maria Sjöberg Holmalunds interna skytteliga på 14 mål. Men nu väljer 22-åringen att ta time out från fotbollen.
– Jag har inte det rätta suget, säger hon till lokalfotboll.se/0322.

Maria Sjöberg

Beskedet att Maria Sjöberg tar ett uppehåll från all fotboll kom kanske som en chock för många. Men för huvudpersonen själv är det ett beslut som vuxit fram.

– Jag har egentligen varit lite tveksam de sista åren, men när jag bestämt mig för att köra har det varit fullt ut. Men nu känner jag inte riktigt att motivationen finns där. Jag tycker att det tar väldigt mycket tid, säger Maria.

Sjöberg slog igenom som fruktat målskytt i Långareds BoIS innan hon bytte till Holmalunds IF för några år sedan. Där har hon utvecklats i takt med laget och är med sin snabbhet och näsa för mål ett giftigt anfallsvapen. Men nästa säsong blir det någon annan som får ligga längt fram och hugga i djupet.

– Jag har pratat med Michael (Rosén) och jag är välkommen tillbaka om jag skulle känna sug efter fotboll igen. Det är så klart skönt att veta, men just nu har jag ingen aning om när eller om jag får tillbaka suget.

Maria bor i Östadkulle, men något spel med ÖSK:s nystartade damlag tror hon inte är aktuellt.

– Det har jag inte ens funderat på, just nu är det bara skönt att det här beslutet är taget.

I helgen blev det klart att ännu en spelar försvinner från Holmalunds IF. Det är målvakten Isabella Svensson som byter till seriekollegan och nyblivna division 1-laget Skepplanda BTK.

 

Lämna en kommentar