ANNONS:
ANNONS:

Smått och gott från långhelgen

Dags att summera en riktigt långhelg som startade med Vårgårdas seger mot Skara och avslutades med Friscos vinst mot Borås GIF.

Bredsidan

Holmalunds förlust mot Gunnilse var kanske inte direkt någon skräll, men det var lite förvånande att HIF:s prestation var så pass svag. Visst är det så att det krävs en kollektiv topprestation för att snuva topplag på poäng, och ur den synvinkeln var inte HIF nära i fredags. En fråga som dyker upp i mitt huvud; hur bra är egentligen Gunnilse? Full pott och endast ett insläppt, och det kom dessutom på straff.

I samma serie tog VIK en i mina ögon kassaskåpssäker seger mot Skara FC. VIK gjorde likt Holmalund inte en av sina bästa matcher, men så var det också skillnad på motstånd. Skaras anfallspar Mattias Karlsson och Jakob Söderberg kan nog sätta dit en och annan balja, men frågan är om deras målskörd kan räcka ända till nytt kontrakt?

…………………

Ett lag som inte lär ramla ur sin serie är Gerdskens BK. I lördags kom tredje raka segern när Kinna besegrades med 2-0. Tidigare har försvarsspelet hyllats, men jag vill mena att GBK:s andra halvlek inte var direkt klockren defensivt. Erik gjorde ett par svettiga parader, och dessutom ven det ett par bollar just utanför målramen. Totalt sett var det kanske rättvist att poängen stannade på G-vallen, men Kinna var absolut förtjänt av något nätrassel.

Annelund åkte på andra raka nederlaget, och nu ser det jobbigt ut för Micael Johanssons gäng. Skadorna tycks bli fler för varje vecka som går, och nu blir det till att gneta med stort G för att försöka skava till sig någon poäng här och där. Dessutom väntar tufast tänkbara motstånd i form av Gerdsken på fredag. Alingsås IF har en motsatt formkurva och är efter två segrar med i toppen av tabellen. Dessutom är väl CW snart tillbaka i spel. Tummen upp för deras prestationer på sistone.

…………………

Jag kikade på Holmalund mot Rössö i lördags. Nog den spelmässigt sämsta insatsen jag med egna ögon sett HIF göra under Michael Roséns ledning. I andra halvlek skapades ingenting utöver den straff som var att likna vid en gåva från domaren. Däremot kul att se Moa Edrud i kassen och Ronia Gustavsson som mittback. Den senare hade varit värd att få sätta straffen, även om en hemmaseger knappast varit rättvis.

…………………

Vårgårda IK FK:s framgångar fortsätter. I derbyt mot Hära kom tredje raka segern, men hur länge har man marginalerna med sig nog mycket för att vinna med uddamålet? Så länge det behövs kanske, för det är ändå tre förmodade lag från övre halvan Vårgårdagänget besegrat. När motståndet blir enklare kommer säkert målen rulla in även för VIK FK. I övrigt måste man nämna söndagens Bjärkederby med ett par rader.  Långared stod upp oväntat bra och Sollebrunn avgjorde inte förrän i andra halvlek. Sebastian Sannestål gjorde matchens enda mål, och visade att det mycket väl kan vara han som i år ska göra de viktiga och matchvinnande målen för SAIK. Även Frisco förtjänar ett omnämnande. Laget har fyra pinnar på tre matcher efter helgens bortaseger, vilket måste anses vara en drömstart. Typiskt nog åker jag med SMSK till Katebovallen redan på torsdag, där vi tvingas ta oss an ett formstarkt Frisco.

…………………

Alingsås KIK kunde inte rida vidare på premiärsegern utan blev utan poäng efter en blek insats mot Äspered. Bättre gick det för Sollebrunn som valde naturgräs före konstgräs när man vann mot JK10 med klara 3-0. Vidare knep Frisco andra raka, Hudene är fortsatt obesegrat och Hemsjö vann med klara 4-1 hemma på Byvallen. I den matchen gjorde Lisa Molin årets två första mål och det är nog viktigt för HIF att hon kommer igång.

…………………

Jag retar mig på domare som letar varningar för maskning i slutminuterna. Har ett lag hela matchen tagit god tid på sig vid inkast eller frisparkar måste man få göra det även med fem minuter kvar. Det betyder att VIK:s Daniel Olafsson skulle fått sin ostskiva redan i första halvlek om han nu skulle haft någon för maskning.

…………………

Jag har sett fyra matcher den gångna långhelgen. Lägg därtill den jag spelade själv och de två min kompanjon Jessica bevittnade har lokalfotboll.se/0322 bevakat sju matcher. Givetvis långt ifrån alla, men jag tycker ändå det understryker att vi gör vad vi kan för att fånga in så mycket vi kan om det som händer ute hos våra lag. Från det vi missat tar vi som jag tidigare skrivit om gärna emot tips och korta rapporter. Inte minst för att kunna ta ut en så korrekt Förstafemma som möjligt.

…………………

I tipset av mellersta femman skrev jag att Sandhem kan bli att räkna med. Efter tre raka torsk och målskillanden 3-19 är lärdomen att aldrig lita på andrahandsinformation.

…………………

HIF Akademi har gjort 20-0 på sina två inledande matcher. Hur ska detta sluta?

…………………

Målen på Tånga hed blev en snackis i tordags. Då menar jag inte målen som gjordes, utan själva målen man ska skjuta in bollen i. Hjulen var i vägen vid en situation, och tydligen hände samma sak när VIK mötte Hestrafors i DM. Om Peo Häggströms ord är lag i Vårgårda kommer målen att bytas ut eller byggas om, så vi får se vad som händer i den frågan. Förresten inte första gången någon sådant händer. Ni minns väl Fredrik ”Fronken” Johanssons bortdömda mål mot Annelund i höstas? Då blev det ett sabla liv efter matchen.

…………………

Mitt tips i Helgens Hetaste var inget att skryta med. Fyra rätta tecken av sju är inte tillräckligt bra, särskilt inte då jag var väldigt snett ute på Holmalund gånger två och Alingsås KIK. Ett litet plus var att jag förutspådde en målrik historia på Lenavallen och att VIK FK:s nolla skulle ryka på Granhagen. Bara att ta nya tag på fredag.

…………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar