ANNONS:
ANNONS:

Södra Härene till spel – med nya tränare

I söndags hade Södra Härene IF ett möte för att försöka få klarhet i om klubben ska ha något damlag i seriespel 2016. Och då intresset var stort är det nu spikat att det blir en ny säsong med damfotboll på Granhagen.

Vilma Härnälv

Magnus Karlsson är ordförande i SHIF och han berättar om ett mycket lyckate möte.

– Det var visserligen bara 13 tjejer som kom på mötet. Men det var ytterligare sex stycken som hade lämnat återbud och meddelat att de vill vara med och spela i år. Så nu har vi 20 tjejer som behövs för att dra runt ett lag, säger Karlsson.

Trots att en rad spelare har lämnat klubben är truppen alltså tillräckligt stor för att ge sig in i en ny säsong. Det är mycket tack vare några som gör comeback.

– Det är ett antal tjejer som tidigare slutat av olika anledningar, några har exempelvis flyttat för att studera. Men nu har de möjlighet att vara med igen och det var välbehövligt. Sen har vi fortfarande en del äldre spelare som väljer att köra på. Så nu ser det riktigt bra ut även om man varit rejält orolig till och från sedan i höstas, säger Magnus Karlsson.

Det är även klart med en ny tränarduo som ska leda laget. Och det är två rutinerade herrar som tar över efter Peter ”Peno” Andersson. Fredrik Ekelund, senast känd från Alingsås KIK, och Lars-Anders Davidsson, mångårig tränare i trakten, kommer att samarbeta runt division 4-laget.

– Känns kul att vara tillbaka i Härene, det var mycket därför jag tackade ja till det här. Annars har jag tackat nej till allting i år men när Magnus ringde och ville ha hjälp så kändes det rätt, säger Fredrik Ekelund, som känner Lars-Anders Davidsson sedan tidigare.

– Så är det och det tror jag kommer att fungera bra. Vi kommer att hjälpas åt och dela på ansvaret.

Första träningen för nya tränarparet är på söndag, och Ekelund ser fram emot starten.

– Det ska bli spännande. En del tjejer har jag koll på men det blir också många nya ansikten. Men det viktigaste är att det är många som visat intresse av att vara med så vi blir ett stort gäng.

1 svar på ”Södra Härene till spel – med nya tränare”

Lämna en kommentar