Sollebrunn bäst i Bjärke

Sollebrunns AIK vann derbyt mot Stora Mellby med klara 4-0. Det gör att SAIK blir bäst i Bjärke även 2016.

Referatet med Jonas

Sollebrunn var bollförande större delen av matchen men i första halvlek stod SMSK emot tämligen bra. Rasmus Persson hade ett bra volleyskott, medan gästerna inte vaskade fram någon het målchans.

Efter paus var matchbilden densamma fram till cirka halvtimman kvar. Då fick hemmalaget frispark och Sebastian Sannestål satte elegant 1-0 över muren, och det målet satte rejäl fart på SAIK. Christoffer Frisk kontrade in 2-0, och samme man gjorde även 4-0. Filip Johansson smet emellan och gjorde 3-0 mot ett Stora Mellby som inte orkade stå emot efter paus.

I kvällens andra lokala match spelade Säven/Hol, men det blev förlust med hela 6-0 borta mot Bergdalen. Det gör att Säven/Hol fortfarande löper en liten risk att tvingas kvala sig kvar i femman.

Från Boråssexan noterar vi att Hedared tappade poäng mot Kinnarumma. Ett resultat som betyder att FC Alingsås kan säkra andraplatsen om det blir tre poäng mot Café Viskan.