ANNONS:
ANNONS:

Sommaren över – och fönstret är stängt

Jesper Lindberg skriver i dag om att hösten är här, och betar av några av sommarens alla heta övergångar i toppfotbollen.

Hur mycket jag än inte vill skriva detta, så måste jag konstatera att sommaren tyvärr är över och att hösten är på väg. Det är aldrig något man vill höra, men det finns tre väldigt starka argument för att detta är sant. Det första är att träningstiderna tidigareläggs för att undgå mörkret, det andra att säsongen börjar gå in i sin andra halva och det tredje att det internationella transferfönstret nu har stängt. Så dagens text kommer fokusera på det sistnämnda och de, enligt mig, mest intressanta övergångarna.

Ben White, Brighton → Arsenal. Övergångssumma: Ca. 600 miljoner
När det blev klart att den 23-årige engelsmannen skulle lämna sydkusten för huvudstaden blev jag ändå förvånad. White är visserligen en ung talang som förmodligen kommer bli väldigt duktig och tongivande men att betala nästan 600 miljoner för en spelare som kanske inte var Brightons bästa mittback förra säsongen är lite i överkant för mig. Men vi får hoppas att White blir Arsenals lösning på försvarsspelet, för hittills har det inte sett så bra ut.

Gianluigi Donnarumma, AC Milan → PSG. Övergångssumma: Gratis
När den nyblivne EM-mästaren inte valde att förnya sitt kontrakt med AC Milan var PSG inte sena på att rycka till sig italienaren. Det som kanske har fått mig att reagera är att Donnarumma valde pengarna och titlar framför sin status i AC Milan. Det var klubben han fick chansen av och gjorde Serie A debut för. Tänk tanken att han istället gett det något år till och att hade gett Milan en titel. Då skulle han skrivit in sig själv i de italienska historieböckerna.

Romelu Lukaku, Inter Milan → Chelsea FC. Övergångssumma: Ca. 1,2 miljarder
Efter belgarens succé i Serie A förra säsongen var det inte konstigt att Chelsea plockade till sig den storvuxen målskytten. Med en ineffektiv Werner på topp insåg Abramovic att här måste något göras, och något gjordes men det fick kosta. Med Lukaku i truppen får Chelsea en ny dimension i spelet och förhoppningsvis kan det ge dem ett par titlar under säsongens gång.

Cristiano Ronaldo, Juventus → Manchester United, Övergångssumma: Ca. 175 miljoner
Det slog ner som en bomb när uppgifterna kom ut om att Ronaldo ville lämna Juventus, och de första ryktena spred sig att City ville värva den portugisiska anfallaren. Men som i alla sagor så kom hjälten hem till slut. City slutade sin jakt och United trappade upp sin. Att se Ronaldo i rött igen kommer göra många förhoppningsfulla och kanske kan det leda till nya framgångar för Man United.

Lionel Messi, FC Barcelona → PSG, Övergångssumma: Gratis
Men den mest intressanta och häpnadsväckande övergången får ändå bli Messis övergång till PSG. Inte bara för att världens bästa fotbollsspelare lämnar sin ”ursprungsklubb” utan på sättet han fick lämna. Att Barca inte hade pengarna att behålla honom gör mig lite förvånad då det uppenbarligen gick att värva spelare tidigare under sommaren. Med det sagt så tror jag att PSG kommer få sin bästa chans någonsin att ta hem sin kära Champions League, även om det finns fler klubbar som är där och krigar om det.

Tack för mig!

FAKTA JESPER LINDBERG
Födelseår: 2000.
Familj: Mamma Cilla och min bror Melvin.
Bor: Bergstena med familjen.
Klubbar i karriären: Östadkulle SK.
Lokal favoritklubb: Östadkulle SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i seniortruppen, även med i en utvecklingsgrupp som jobbar för att göra Lenavallen till en mötesplats för hela Östadkulle.

Lämna en kommentar