ANNONS:
ANNONS:

Sommarlovet är här

Så var det måndag igen. Och vi kär igång veckan med en Bredsida.

Vårsäsongen är över för den här gången. Alla lag har spelat minst en match och nu väntar några veckor semester innan det hela drar igång igen. En lång höst väntar – särskilt för våra bästa lag som lirar full säsong dubbelmöten.

…………..

En som missar höstsäsongen är Alingsås IF:s James Clark. Målvakten skadade knäet mot Vårgårda för ett par veckor sedan och nu har det visat sig att korsbandet är av. Alltid lika trist när det händer, men tråkigt nog är det en del av vår kära fotboll.

Just AIF firar semester som traktens bästa herrlag. Trots 15 insläppta mål (mest i serien tillsammans med VIK) har grönvitt ordnat fyra segrar på sex matcher och parkerar på tredje plats. Det är dubbelt så många som Vårgårda IK medan både Holmalund och Gerdsken har skrapat ihop åtta poäng. Totalt sett ganska väntat att alla fyra lokala lag rör sig upp och ner från plats tre till nio – men AIF ska givetvis ha ett extra plus för sin fina vårsäsong.

…………..

Alingsås FC avslutade in vår med ett torsk hemma mot Brommapojkarna med 2-0. Med klen poängutdelning i början och slutet av våren ser det nu tufft ut för AFC att blanda sig i den där absoluta toppstriden inför hösten. Men om hösten likt i fjol blir riktigt vass finns det fortfarande chans att vara med och hugga på topp 4-5.

…………..

I damernas division 2 kan det blir en riktigt fin höst. Både Frisco och Alingsås KIK är fullpoängare och ligger med mycket fint inför resterande del av säsongen. Den serien ska bli riktigt spännande att följa, inte minst den på förhand stekheta derbymatchen.

…………..

I herrarnas division 5 tog Annelund sommartiteln av våra lokala lag. Två segrar har det blivit för Holméns/Bengtssons gäng, vilket gör att man ligger före ärkerivalen Herrljunga på målskillnad. Även Östadkulle har samlat ihop sex pinnar och alla de här tre lagen har fått en bra start. Betydlig tyngre för Säven/Hol som ligger kvar på noll poäng och 3-10 i målskillnad efter tre matcher.

I parallellserien har Mjörn en mycket solid och fin tabellrad efter två matcher. En seger, en förlust, ett mål framåt och ett mål bakåt. Men tre poäng är en godkänd start för det gänget.

…………..

Alingåssexan är minst sagt haltande inför den kommande nystarten. Södra Härene har kryssat i sina två matcher, Hemsjö har vunnit sin enda medan Frisco har ett tecken av varje så här långt. Vi får nog vänta en bit in i augusti innan den serien sätter sig på allvar.

I Varasexan har SMSK tagit två segrar mot förmodade bottenlag medan SAIK har förlorat mot seriefavoriten. Så några slutsatser om Bjärkekampen är så klart alldeles för tidigt att dra.

…………..

Jag höll en liten tumme för England i EM-finalen. Men när väl straffläggningen startade var det så klart fördel Italien – och man måste beundra den smartness, kyla och vinnarinstinkt som italienare allt som oftast visar i avgörande moment.

…………..

För egen del är jag tillbaka på jobbet några dagar innan den andra etappen av semestern inleds. Men oavsett om man är ledig eller arbetar gäller det att underhålla den med åren allt sämre fysiken. Som Niklas Andersson skrev i onsdags är det ett måste att träna på även under uppehållet om hösten ska bli lätt, rolig och skadefri. Men det visste ni ju så klart redan.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Sommarlovet är här”

  1. Krya på dig , James Clark! Mycket tråkigt att höra, men övertygad om att du kommer tillbaks starkare än innan..

    Vårgårda IK

    Svara

Lämna en kommentar