ANNONS:
ANNONS:

Späckad påskhelg

Första derbyt överst på listan.

Gerdskens BK – Holmalunds IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Första derbyt spelas mellan två lag som kryssade sin premiär. Känns helt vidöppet och min känsla är att det kommer att bli tämligen målrikt. Tror på nytt kryss i en svängig historia.
Tips: 3-3.

Herrljunga SK – Grolanda/Floby
Serie: Division 5 östra.
Kommentar: Ett topptippat Grolanda/Floby gästar Mörlanda Sportcenter för match på konstgräset mot Herrljunga SK. Om HSK har dagen kan det så klart bli seger, även om jag håller bortalaget som knapp favorit här. Men chansar lite på att HSK får med sig en premiärpoäng.
Tips: 2-2.

Vårgårda IK – IFK Mariestad
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Mariestad vann sin premiär på ett imponerande vis. Men VIK gjorde en strong insats i Skövde och ska i min bok vara favorit här. Fortsätter Peter Ijehs gäng på den inslagna vägen med stabilt försvarsspel ska det kunna bli tre pinnar här.
Tips: 3-1.

Åsarp/Trädet – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Lurig bortamatch på en förmodat studsig naturgräsplan. Men ska man vinna serien ska man kunna plocka poäng även när de yttre förutsättningarna inte är perfekta. Första målet tror jag blir viktigt här, gör Å/T det kan det möjligen bli en svårbemästrad matchbild för AIF. Men jag tror på tre nya grönvita poäng.
Tips: 1-3.

Alingsås FC – Jitex 
Serie: Elitettan.
Kommentar: Efter segern i premiären har AFC nu laddat för hemmapremiär i nästan två veckor. Jitex torskade sin premiär mot Växjö och skulle så klart må bra av poäng här. Men jag håller AFC som ganska klar favorit här, tror att alla skulle vara besvikna om det inte blir tre poäng.
Tips: 3-1.

Hallsberg – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Blir det andra raka för Frisco? Ja, mot Hallsberg som förlorade sin premiär finns det goda möjligheter. Men jag tror på en jämn och tät match från start till mål.
Tips: 1-2.

Lödöse/Nygård – Mjörn
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Lödöse/Nygård vann sexan i fjol och genrepade med förlust mot Stora Mellby. Jag håller Mjörn som det starkare laget på förhand, även om nykomlingen LNIK så klart kommer sprudla av energi på hemmaplan. Men rider Mjörn ut den stormen finns goda chanser till seger.
Tips: 2-3.

Lämna en kommentar