ANNONS:
ANNONS:

Sparbanken cup siktar på comeback

Den 6 januari 2022 är populära Sparbanken cup tillbaka efter ett års uppehåll. I alla fall om inte pandemin förvärras.
– Vi följer utvecklingen, men just nu ser det ut som att vi ska kunna köra, säger Gerhard Ohlsson i Hols IF.

Förra året försvann cupen i pandemins spår – men nu är Hols IF och Gerhard Ohlsson redo för en ny upplaga på trettondagen den 6 januari.

– Det blev ju inget Serneke cup i år och jag tror det är en del andra cuper som också ställs in. Därför finns det säkert ett sug efter den här cupen, säger Gerhard Ohlsson, som just nu arbetar med att få ihop de sista av de 16 lag som krävs för att köra det ordinarie formatet av turneringen.

Som vanligt de senare åren är det fyra grupper med fyra lag i varje grupp som gör upp. Efter det tar kvartsfinalspel vid på eftermiddagen för att slutligen få fram två finallag och en vinnare. Senast det begav sig vann Södra Härene finalen mot Holmalunds IF. Kännetecknet för cupen är givetvis handikapstraffarna som föregår varje avspark och ger lag från lägre divisioner en chans att starta i ledning.

Gerhard Ohlsson hoppas givetvis på sedvanlig proppfull sporthall i Vårgårda – men han är samtidigt medveten om vad som gäller utifrån rådande pandemi.

– Att genomföra cupen med bara hundra personer skulle inte fungera så alla som kommer – både spelare och publik – ska vara vaccinerade och visa upp sitt vaccinationsbevis. Men vi följer utvecklingen av pandemin och förvärras läget finns det givetvis en risk för att vi måste ställa in med kort varsel.

Lämna en kommentar