ANNONS:
ANNONS:

Spark går mot bättre tider

Efter en säsong i utvecklingsserie är BK Spark tillbaka i sexan 2015.
– Det blir en nytändning för hela föreningen, säger Johan Norman, fotbollsansvarig i klubben.

 

BK Spark

2013 var ett resultatmässigt skralt år för BK Spark och jumboplatsen i division VI betydde degradering till utvecklingsserie. Där har den nyss avslutade säsongen varit upp och ner för de lila krigarna.

– Jag har inte varit med så mycket precis runt laget, men det har inte varit särskilt seriöst. Det har varit dåligt med folk på träningarna och ofta har man fått tjata på folk för att få ihop lag till matcherna. Och att matcherna ofta har legat klockan elva på söndagar har inte precis hjälpt till, berättar Johan Norman.

Vid ett tillfälle tvingades klubben lämna wo, och just då var det några tunga veckor.

– Det var en jobbig period i samband med den wo-matchen. Då undrade man om vi verkligen skulle finnas kvar nästa säsong, säger Johan Norman.

Men både laget och klubben redde ut den stormen och nu framåt hösten blåser det mer positiva vindar i föreningen. Dels genomfördes ett mycket lyckat 40-årsjubileum och dels fick man ett erbjudande om att nästa år åter spela i division 6.

– Just nu känns det riktigt positivt. Jubileumsfesten gav lite klirr i klubbkassan och det stora intresset visade också att det finns många alingsåsare som bryr sig om BK Spark. Och även i styrelsen och runt laget känns det bättre nu när vi ska spela i sexan, säger Johan Norman.

I år har tränar- och ledaransvaret delats mellan olika personer internt. Målsättningen är att få en mer tydlig tränare nästa säsong.

– Det är alltid svårt att hitta en tränare som köper det som BK Spark står för. Men vi ska försöka hitta en bättre lösning än i år och dessutom hoppas vi att de spelare som står och väger om de ska spela eller inte hakar på nu när vi är tillbaka i sexan. Det blir ändå lite mer på riktigt än i reservserien.

Lämna en kommentar