ANNONS:
ANNONS:

Spekulationskrönika – del 2

Dags för den andra fristående delen i den här nyårsraketen. I dag med fokus på herrarnas division 5 och 6, medan vi i den tredje och avslutande delen sätter tänderna i division 3 och 4.

2015_del 2

Vi måste så klart börja med den på förhand hyperintressanta 0322-femman. För första gången på länge spelar samtliga lokala lag i division 5 i samma serie, och det bäddar så klart för både derbymatcher och ett generellt större intresse.

Annelund är nytt från fyran och ska rimligen hålla till i toppen. Det finns en centrallinje som bör kunna styra och ställa i de flesta matcher på den här nivån, medan jag kanske skulle sätta ett litet frågetecken för målskyttet. Tobias Bayard lämnar ett tomrum efter sig offensivt, men å andra sidan kanske det inte behövs någon som smäller in 20 baljor om Thomas Karlsson, Krille Holmén, Alex Forsberg och några till kommer upp i tio mål vardera?

Från division 6 kommer såväl Vårgårda IK FK och FC Alingsås. De senare har värvar flitigt och har en hel del spelare som tidigare spelat högre upp än det här. Framför allt offensivt kommer laget att hålla bra även i femman, men det återstår att se hur solid defensiven är nu när motståndet blir bättre. Dessutom kommer det sociala arbetet med humöret få en ännu större betydelse 2016 när man kan gissa att resultaten inte kommer gå lika spikrakt uppåt som under 2015. Men FC ska inte behöva ramla ur med den truppen de har skaffat sig.

Ramlar ut tror jag inte heller att FK gör. Det finns ett go i truppen och dessutom finns stora möjligheter till både tillfälliga och mer permanenta tillskott från VIK under året. Även här finns det också en del rutin från spel på den här nivån så det mentala steget till femman är inte särskilt stort.

Övriga lokala lag är Säven/Hol och Herrljunga. Tror det finns en risk att båda de lagen får kriga i de nedre regionerna med nytt kontrakt som rimlig målsättning. Säven/Hol klarade sig med ett nödrop i höstas medan HSK ser ut att tappa i slagstyrka till nästa säsong. I synnerhet om Erik Karlsson håller sitt ord och inte lirar i A-laget.

I sexan får Östadkulle, Frisco, Södra Härene och SMSK rikta sina blickar mot Skaraborg. Varasexan tror jag kan bli tuff, och vi ska nog vara glada om ett eller ett par lag kan vara med och hugga i toppen. Egentligen lyser det mittenlag om hela bunten, även om ÖSK och SHIF kanske har störst chans att få in en fullträff och slå sig in på topp två. Frisco får in stabilitet med Adam Gelotte, och har så klart chansen att bygga vidare på ett helt okej 2015 och nu slippa jumboplatsen.

I Trollhättesexan tampas Spark, Hemsjö, Mjörn, Långared och Sollebrunn. Spark lever ju ett eget liv i botten av tabellen, men även sådan liv bör premieras i positiva ordalag trots att resultaten blir vad de blir. I övrigt är känslan att våra lag borde slå sig in från mitten och uppåt. Hemsjö, Mjörn och SAIK har störst möjligheter att gå hela vägen, även om jag i det här skedet inte tror på någon lokal serieseger.

Spekulationer i punktform…

– Annelund får en kanonstart i serien med fem raka vinster. Det mynnar ut i serieledning under sommarvilan.

– HSK går dåligt hela våren, men laget förstärks med bland annat Erik Karlsson som skjuter laget till nytt kontrakt under hösten.

Sollebrunn börjar knackigt men får sedan allt bättre fart på spelet. Blir till slut trea i Trollhättesexan.

 I samma serie går Hemsjö och Mjörn till en början bättre än SAIK. Men inte heller deras resultat räcker till topp två. Mjörn får dock revansch för 2015 när man tar 4 poäng i derbymatcherna, där Karl Gunnevik bli hjälte med två mål i segermatchen.

– Per Inedahl byter in sig själv i första höstmatchen när SMSK har ont om folk. Han nätar direkt, och kan framåt hösten se tillbaka på en bra säsong där Mellby blir femma.

– Samuel Nordqvist ansluter till Säven/Hol från Vårgårda IK under sommaren och skjuter laget kvar i femman med sina åtta mål.

– BK Spark får än en gång ihop lag till årets samtliga 22 matcher. Poängskörden stannar på fyra, men klubben siktar ändå på en fortsättning 2017.

– Södra Härene kan inte upprepa fjolårets bedrift utan blir sexa i Varasexan. Peno Andersson saknas i mittförsvaret och laget får inte samma stabilitet.

Federico Santamans fortsätter att lyckas i Frisco. Poängen trillar in och laget slutar nia.

– Robin Liljedahl ger ÖSK den stadga som saknats i år och leder styrkorna på Lenavallen till en andraplats i sexan. 

– FC Alingsås överraskar positivt och blir fyra i divison 5. Birkan Ramadanovic fortsätter att ösa in mål och stannar nu på 21 fullträffar efter hattrick i sista matchen.

Christoffer Frisk smäller in 22 mål för Sollebrunns AIK och byter under hösten till Alingsås IF.

– Långared fortsätter att vara upp och ner i prestationerna och slutar som vanligt i mitten av tabellen. Emil Aspång Johansson ansluter från Holmalund under våren och bidrar med nio mål i sexan.

Annelund tappar sin serieledning under hösten, men blir till slut tvåa och får kvala mot fyran. Där blir Emil Sandberg målchansutvisad, men får se Alex Forsberg rädda den efterföljande straffen för att sedan hålla nollan och bli stor hjälte när avancemanget säkras.

Lämna en kommentar