ANNONS:
ANNONS:

SPEKULATIONSKRÖNIKA – DEL 2

I dag är det dags för andra delen i denna lättsamma krönika. Den här gången fokuserar vi på herrarnas division 5 och 6, för att sedan avverka de högre divisionerna i sista delen.

För första gången på flera år är vi helt utan lokala lag i divison 4. Det gör att vi raskt riktar in oss på femman istället och där får vi i år hålla koll på två olika serier. Sollebrunn håller till i den västra, medan Annelund, Säven/Hol, Vårgårda IK FK och Herrljunga är kvar i den mellersta.

Annelund var snubblande nära uppflyttning i höstas och jag kan inte se annat än att de borde tillhöra toppen även kommande säsong. Det finns en hel del rutin i laget och dessutom börjar det unga gardet också samla på sig erfarenhet. Johan Hermansson och Anton Forsberg är två av de yngre förmågorna som lär ta ännu mer plats nästa säsong, och fortsätter Gabriel Holmén att ösa in mål krävs det nog ganska mycket för andra lag för att hamna före AIF i tabellen.

Kanske är Säven/Hol ett av de lag som utmanar om uppflyttning? 2016 var en stor framgång och truppen ser absolut inte sämre ut inför kommande år. Det är självklart mycket som ska klaffa för att det ska bära ända till fyran, men nu tror jag att Säven/Hol-spelarna själva har en tro på att det är möjligt och det är alltid viktigt i sådana här sammanhang.

Herrljunga var också en positiv överraskning 2016. Nu har Leif Andersson lämnat och Tobias Holmén tagit över. Alltid svårt (om inte omöjligt) att säga något om en tränare som gör sitt första tränaruppdrag, men ska man dra till med något får det bli att Tobbe lyckas förmedla det som han själv står för som spelare. Det vill säga god fysik, hårt jobb, hyfsat organiserat försvarsspel och en inställning där alla ger allt för laget. Och säkert straffskytte.

För Sollebrunn väntar en tuff utmaning efter seriesegern i sexan. Om Jimmy Johansson stannar och resten av det rutinerade gardet kör på tror jag att det finns goda möjligheter att klara kontraktet. Med Christian Aronsson, Rasmus Persson och Jonny Larsson finns en centrallinje som håller i femman, och kan övriga anpassa sig till det tuffare klimatet ska det gå vägen.

I Vårgårda IK FK krävs det att de unga spelarna är redo att ta över på allvar. Flera äldre och tyngre spelare har förvunnit från 2016, och jag tror att det blir en tuff utmaning för FK att upprepa sjätteplatsen. Men om slutplaceringen blir på övre eller undre halvan spelar så klart mindre roll i detta utvecklingslag.

I division 6 handlar det också om två olika serier. Långared och Stora Mellby drar åt Trollhättehållet medan Södra Härene, Frisco, Spark, Mjörn, Hemsjö och Östadkulle åker till Skaraborg. Överlag tror jag att Varasexan är något bättre, även om det i sexan dels skiljer mycket mellan lagen och dels mycket i lagen mellan olika matcher.

ÖSK bör slå sig in på topp fyra med sin styrka och tradition, och även SHIF är ett lag för övre halvan. Spark är ett oskrivet blad med alla nyförvärv medan Mjörn, Frisco och Hemsjö haft en väldigt lugn Silly Season och förväntas ha ungefär samma slagstyrka som senaste säsongen.

I SMSK ska det blir kul att se om Anthon Gustavsson och Andreas Benjaminsson kan ge laget en skjuts. Spelar de och kommer upp i nivå är det så klart två tunga förstärkningar, och rimligtvis betyder det att laget tar ett par kliv gentemot föregående år. Långared har breddat truppen och lär väl hamna i mitten som vanligt och just nu, med fyra månader kvar till seriestart, tror jag SMSK blir bästa lokala gäng i Trollhättesexan.

Spekulationer i punktform…

Martin Andersson gör hattrick i Säven/Hols premiärseger och visar att hans 2016 inte var en tillfällighet.

Tobias Andersson fortsätter att vara grym i Annelunds mittlås och leder AIF till tre raka segrar i serieupptakten.

SAIK förlorar premiären med 0-2, men till andra matchen är Jonny Larsson med igen och skjuter tre viktiga poäng till Bjärkelaget.

Spark tar två raka segrar inledningsvis. Wiland, Krabbe och Preissler ger laget det lilla extra och de lilagula tar sommarsemester som trea.

Andreas Benjaminsson missar de fyra första matcherna för SMSK. Sen är höften redo för comeback och han bidrar genast med inte mindre en tre assist i debuten.

Samuel Nordqvist ansluter sig till Säven/Hol mitt under säsong och förstärker laget ytterligare i jakten på fyran.

Stefan Sjöberg är med på bänken i var och varannan match för Annelund och i sista vårfajten kommer också första målet för veteranen.

Mjörn vinner vårderbyt mot Hemsjö med 2-0. Matchvinnare blir – föga överraskande – Karl Gunnevik.

Långared får ihop lagbygget på ett strålande vis och hakar på i toppen av sexan. Ett par rutinerade pjäser ansluter och ger laget stadga, och Patrik ”Kula” Karlsson visar sin målfarlighet.

Fidan Tahiri gör en ny bra säsong och gör elva mål bara på våren. Det bidrar till att HSK hänger med bra runt mitten.

Annelund för en kanonstart på hösten och kopplar greppet om seriesegern. Gabbe Holmén kommer återigen upp i drygt 20 baljor.

Christoffer Frisk blommar ut i femman under hösten och skjuter kvar SAIK i femman med sina totalt tio mål.

Anthon Gustavsson bidrar med professionalitet i SMSK och laget blir till slut trea. Höstderbyt mot Långared blir avgörande för bäst i Bjärke och där avgör Emanuel Kwasi med ett hattrick.

Höstderbyt på Byvallen slutar 0-0 efter en grinig tillställning. Mjörn slutar före Hemsjö i tabellen, den här gången med fem poängs marginal. 

Hela 640 personer ser derbyt på Skoghälla mellan HSK och Annelund. Matchen slutar 2-2 sedan Emil Johansson räddat en rödblå pinne i slutminuten.

Frisco har det tungt i sexan och slutar som nästjumbo. En seger och tre kryss gör att poängskörden stannar på sex stycken.

Toppmötet mellan Säven/Hol och Annelund slutar 3-3. Det betyder att Annelund håller undan och vinner serien, medan Säven/Hol slutar trea. Endast två poäng från kval.

Södra Härene får en liten dipp efter ett par riktigt fina säsonger och parkerar i mitten av tabellen. Truppen tunnas ut under hösten och laget tappar i slagstyrka. Alexander Asservik är största glädjeämnet med 17 mål under säsongen.

Istället blir Östadkulle bästa lokala gäng i Varasexan. Det räcker till en tredjeplats, men efter en vakans i kvalet krånglar sig ÖSK ända upp i femman efter stor dramatik i kvalspelet.

Spark tappar lite mark under hösten och blir till slut femma. Ändå ett stort kliv framåt, och redan en minut efter slutsignalen i sista matchen twittrar klubben ut det första nyförvärvet inför 2018.

Lämna en kommentar