ANNONS:
ANNONS:

Spekulationskrönika – del 2

2015. Vad kan vi förvänta oss? Vad kan vi hoppas på?
Lokalfotboll.se/0322 spekulerar lättsamt i tre delar kring hur det kommande året skulle kunna te sig i den lokala fotbollen.

2015_del 2

I den här andra delen är det dags för herrlagen att kliva in i handlingen. Då de är betydligt fler än traktens damlag fokuserar vi i dag på division 5 och 6, medan division 3 och 4 får sitt i sista delen i de här trestegsraketen.

I sexan är våra lag uppdelade i tre olika serier. FC Alingsås är ensamt om att åka åt Boråshållet och det är givetvis svårt att sia om hur de står sig i den serien. Dels för att vi inte vet hur starkt lag FC ställer på benen och dels för att vi inte vet hur Boråslagen har rustat inför kommande säsong.

I Trollhätteserien hittar vi Hemsjö, Mjörn och BK Spark. De två sistnämnda har fortfarande ingen tränare för laget och det bådar sällan särskilt gott för goda resultat. Hemsjö har å sin sida satsat på en trio interna tränare, och det tror jag kan vara en bra lösning för att HIF ska kunna ta fler poäng än 2014.

Slutligen har vi ett helt koppel av lokala lag i Herrljungasexan. Sollebrunn och Stora Mellby kommer från femman och ska rimligen hålla till på övre halvan. Södra Härene tycks få ett bättre lag än förra året, och Frisco har förstärkt sin trupp ännu mer än SHIF. Däremot ser det tungt ut för Långared. Flera spelare har lämnat och någon tränare är ännu inte anlitad. Sista lokala lag i sexan är Vårgårda IK FK. Niclas Springh och Lars-Petter Björk är spelande tränare, och utöver erfarenheten den duon besitter finns en hel del ungdomlig entusiasm i truppen. Skulle bli förvånad om inte FK är med i toppstriden och krigar om en plats i femman redan till 2016.

I divison 5 har vi endast tre lokala lag att stoltsera med. Jag tror att Herrljunga SK kan bli den positiva överraskningen efter den fina hösten laget presterade. I Östadkulles fall hänger resultatet i mina ögon fortfarande en hel del på om det äldre gardet orkar köra på. Blir det för många som faller ifrån är risken att det ras som påbörjades i höstas fortsätter under 2015. Säven/Hol lär sin vana trogen kriga på den undre halvan. Patrik Elmander kan bli ett värdefullt tillskott för att spetsa offensiven, men även utan honom känns laget tillräckligt stabilt för att lösa nytt kontrakt ytterligare en gång.

 

Spekulationer i punktform…

Hemsjö slutar före Mjörn i tabellen för första gången på flera år. Maktskiftet understryks av två gulsvarta segrar i årets derbymatcher.

Erik Karlsson gör hattrick i premiären och fortsätter sedan ösa in mål. Han stannar på 21 fullträffar när HSK blir fyra i division 5.

Peter Andersson och Fazel Omidi bildar en giftig anfallsduo som skjuter Södra Härene till en tredjeplats i Herrljungasexan.

– I samma serie ses höstderbyt mellan Stora Mellby och Sollebrunn av drygt 300 åskådare. Matchen slutar 2–2, vilket betyder att SAIK vinner serien och går upp i femman. Jonny Larsson vänder tillbaka från Alingsås IF under sommaren och blir tungan på vågen för Bjärkelaget.

BK Sparks återkomst blir ett roligt inslag. Prestationerna går upp och ner, men laget lyckas ändå undvika sistaplatsen.

Östadkulle krigar i bottenträsket hela säsongen, men lyckas till slut klara sig kvar i femman utan kvalspel. Marcus Sjöstedt blir stor hjälte med två mål i näst sista omgången och hela ÖSK andas ut.

Emil Sandberg och Adam Gelotte får ordning på Friscos försvarsspel och laget tredubblar 2014 års poängskörd.

Långared avrundar en trög säsong med två raka segrar och skakar av sig bottenlagen och riskerar inte att ramla ur division 6.

– Det blir succé i sexan för Vårgårda IK FK. Laget slutar tvåa och kvalar sig upp i division 5.

Patrik Elmander gör tio mål på sina elva matcher i divison 5. På det vinner han den interna skytteligan och Säven/Hol hänger kvar utan större dramatik.

 

Lämna en kommentar