ANNONS:
ANNONS:

Spekulationskrönika – del 3

Dags att knyta ihop den här lättsamma trilogin. I dag lägger vi allt krut på herrarnas division 3 och 4 och spånar lite kring hur deras 2016 kanske kommer att te sig.

2015_del 3

Jag tror vi kan få en fantastisk säsong i division 3. Vad ska man annars tro när både Holmalund och Vårgårda har på pappret bättre trupper än säsongen innan. Vårgårda har fått behålla hela stommen och har sedan kryddat det med en fixstjärna i Anton Vilstrup och bredd i framför allt Tobias Bayard och Jonas Aronsson. Det tillsammans med att Stefan Strind klivit in på tränarbänken borde ge tillräckligt med boost för att 2016 ska bli bättre än 2015.

Bättre borde det även bli för Holmalund. I André Nilsson och kompani har HIF fått in både spets och bredd och nu ska det bli krig runt de övre strecken istället för de nedre. Men vilka är bäst mellan VIK och HIF? Tja, Vårgårda var längre framme som lag under 2015, och det bygget kommer säkerligen fortsätta framöver. Frågan är om Holmalund får ihop sitt lagbygge redan från start i år eller först efter sju sorger och åtta bedrövelser som i fjol. Dock kanske inte lagbygget behöver vara lika avgörande nu när det finns en helt annan spets offensivt. Markus Wiland och André Nilsson är spelare som kan avgöra matcher trots att HIF som lag kanske inte förtjänar det.

Om jag måste tippa något nu, så här flera månader före premiären, blir det på två framskjutna placeringar. Holmalund tvåa, VIK trea. Vilka som vinner? Det vete fan, men jag lovar att krysta ur mig ett förslag innan premiären.

I divison 4 har vi i år endast två lag. Men jag tror det kan bli en ganska rolig säsong ändå. Både Alingsås IF och Gerdskens BK ska tillhöra toppen även i år, och det lär likt 2015 bli både en lokal kamp lagen emellan och en kamp runt de övre strecken. Vad det gäller AIF tror jag inte alla förstår vilken förstärkning Andreas Johansson är. Om han bara satsar någorlunda helhjärtat är jag inställd på att han kommer dominera match efter match, inte sällan i maskopi med sin yngre bror David. Andreas kommer bidra med en hel del mål och assist, men kanske krävs det ändå att någon renodlad anfallare får in en fullträff med målskyttet. Jocke Larsson fick det 2015, och kan så klart upprepa den bedriften. Annars skulle Rickard Hedberg kunna göra detsamma. Bakåt lär Felix Hjertqvist Jonsson bli ännu bättre och är snart redo att ta huvudansvaret för backlinjen. Tillsammans med Andreas Glännbro blir det ett mittlås som kan räcka långt. Om nu inte CW bestämmer sig för att snöra på sig dojorna, hasa ner strumporna runt benskydden och köra ett år till?

I Gerdsken är min känsla att hysterin runt seriesegern har lagt sig något. 2015 var liksom året det skulle ske, men nu när det gick som det gick har alla lugnat ner sig lite. Hela hösten hade GBK allt att förlora och nu när allt redan är förlorat är det nog skönt att starta på ny kula. Läget till serieseger finns i allra högsta grad i år igen, men jag tror att både gerdskarna själva och alla runt omkring kanske ligger lite mer lågt i uppsnacket nu än för ett år sedan. Men rent krasst. Det behöver ju inte vara svårare än att Erik spikar igen, Gust styr upp backlinjen, Jacco fördelar boll på mitten och anfallarna ser till att skjuta in bollen i mål. Eller?

Spekulationer i punktform…

– André Nilsson gör två mål när Holmalund vinner premiären med 3-1 hemma på Brogårdsvallen.

– Gustav Blomgren fortsätter att utvecklas och gör sitt första mål i fyran när Gerdsken vinner sin premiärmatch.

– Andreas Johansson är sjuk och missar AIF:s premiär, som slutar 1-1. I match två är Johansson tillbaka, dominerar och sätter dit tre baljor.

Peter Anderssons knä håller hela försäsongen och tre seriematcher innan det säger stopp. 

– ”Penos” skada drar in VIK i en svacka, och laget tar endast en poäng på de tre följande matcherna.

– Vändningen kommer i derbyt mot Holmlund. Inhopparen Tobias Bayard avgör det hela och Holmalund förlorar för första gången i årets seriespel.

– Markus Wiland blir en frisk fläkt på högerkanten och serverar i första hand Anton Stenseke till flera ”enkla” mål.

– Elvir Ramadani når sin fulla potential under sitt andra året i GBK. Smäller in 16 baljor och skjuter Gerdsken till trean som bästa tvåa.

– Anton Vilstrup gör succé som vänsterytter där han tillsammans med Richard Wartmark äger kanten match efter match. 

– På Mjörnvallen är det Rickard Hedberg som har bäst flyt i målskyttet. Han tar över efter Jocke Larsson som skyttekung med 13 fullträffar.

– Holmalund tar gruvlig revansch i höstderbyt när man vinner med 4-1. Anthon G vinner matchen i matchen mot Lager på det centrala mittfältet, och kröner dessutom insatsen med både mål och assist.

André Nilsson vinner skytteligan i trean på 17 mål. David Lager blir återigen målbäst i VIK, nu med tio fullträffar.

Kristofer Profozic hinner läka ihop under säsongen och stannar på fyra fullträffar på de fem inhopp som sker under hösten.

Alingsås IF blir till sist trea i serien, och faller återigen i kvalet mot division 3.

– Vårgårda missar kvalet med minsta möjliga marginal och efter säsongen tar Peo Häggström och Stefan Strind över FC Trollhättan. Dit värvas också Holmalunds André Nilsson.

– Holmalund kniper kvalplatsen men faller i det andra dubbelmötet. Sävedalen blir för svårt, men Teddy Lucic blir kvar som tränare med sikte på tvåan.

– Trots att Jocke Berg står under kontrakt med VIK flirtar han än en gång med Alingsåsklubbarna. Men han väljer sedan att fullfölja sitt kontrakt.

– Felix Hjertqvist Jonsson spelar 22 x 90 minuter för Alingsås IF och värvas efter säsongen av Örgryte IS.

– Niklas Andersson väljer helt otippat att lämna GBK efter avancemanget. Ett gemensamt beslut parterna emellan, och Knicken lämnar G-vallen med ett leende på läpparna och en guldhatt på huvudet.

Lämna en kommentar