ANNONS:
ANNONS:

Stefans sista gästspel

I dag har det blivit dags för Stefan Strind att skriva sin sista krönika här på lokalfotboll.se/0322. Som så ofta tidigare utgår han från en tränares fotbollsögon när han nu skriver om avslutningen på säsongen.

Vinjett_strind

Hej alla fotbollsälskare!
Tiden börjar närma sig sitt slut och då syftar jag både på seriespelet och min egen tid som gästskribent. Själv så har jag följt den lokala fotbollen med spänning och nu vet man att vissa lag har ingenting att spela för, det vill säga att man varken kan åka ur eller avancera uppåt. Samtidigt finns det lag som spelar för sin serie existens och några lag som krigar om serieseger eller eventuellt kval till högre divisioner. Kämpa på nu grabbar och tjejer det kommer bli en rafflande avslutning!

Jag vet om att som spelare så kan den inre drivkraften tryta när man vet om att man inte har något att spela för. Men tänk till! Andra lag kan bli påverkade av era beslut i kommande matcher! Vad menar jag då med detta?

Givetvis så måste man som tränare få fram den sista glöden bland spelarna för att avsluta seriespelet på ett snyggt sätt. Förhoppningsvis så har man en tränare som blickar framåt och mycket handlar om att bli bättre som lag och tänka fotbollsutveckling. För även om ditt egna lag inte har något att spela för så finns det andra lag som räknar med att man gör sitt yttersta för att inte förstöra för andra. Har själv hamnat i denna situation som spelare och tränare där man som förening förväntar sig att ett lag skall ställa upp med det bästa laget men som istället ställer upp med spelare som inte har haft så mycket speltid, med motivering att man skall få känna på A-lagsspel. Helt okej om man ger 1-2 chansen (förhoppningsvis så skall det inte märkas) men att byta ut större delen av laget är att inte visa övriga lag i serien respekt! Har man kämpat ett helt år för att uppnå vissa mål så skall den möjligheten ges hela året! Sen vet jag att motivation oftast slår klass och då kan man givetvis vända på det att man vill plocka in spelare som är hungriga. Men jag förutsätter att man alltid vill vinna som fotbollspelare oavsett förutsättningar! Vi är väl Alla vinnarskallar?

Men även som tränare har denna period även lite andra sidor. Det kan vara mycket som snurrar i en tränares huvud vid denna tidpunkt! Först och främst är frågan om man har ett kontrakt som fortlöper eller inte. Fortlöper kontraktet så vet jag att man redan nu blickar framåt med att titta på nyförvärv, vilka som är på väg att lämna föreningen, man tänker på säsongen som varit och gör samtidigt en utvärdering om vad som varit bra/mindre bra. Under tiden så gäller det att motivera spelarna till att kämpa de sista matcherna.

Är det så att kontrakt tiden går ut så vet jag att man känner sig lite vemodig. Sista tiden med gänget är alltid speciellt oavsett resultat. Ofta så kan det vara så att man eventuellt redan är klar för en annan förening eller så inväntar man och lyssnar av de olika föreningarnas förutsättningar. Även här så försöker man som tränare göra en utvärdering på sin egen prestation så att man kommer in i en förening med ny inspiration och jobbar hårt på de förutsättningar föreningen har på en som tränare.

För min egen del så är tankarna att jag åter vill tillbaka ut i hetluften. Efter en bra artikel på lokalfotboll.se/0322 är det många föreningar som hört av sig både i vår region som utanför. Skrattade gott när jag såg Jesper Bankemyhrs twitter till Mökander om att det var en bra kontaktannons. Jag är beredd på att hålla med =). I skrivande stund är inget bestämt men vi återkommer med fotbollsuppdraget när det väl är klart!

Till sist så vill jag ändå titta på några föreningars förutsättningar inför kommande helg!

Vore det inte häftigt ändå om vi kunde få ha 4 lokala herrlag i division 3 inför 2016? Visst, alla lag kommer att kriga om att få eventuella spelare att representera dem, men vilka derbyn! Jag tänker då på Alingsås, Gerdsken, Holmalund och Vårgårda! Man kan ju hoppas att publikintresset ökar och att fotbollen kommer tillbaka till de gamla glansdagarna. Tänk om alla derbymatcher kunde locka som den sista derbymatchen gjorde mellan AIF och GBK, ca 800! En fantastisk siffra! Nu återstår det en spännande helg för inblandade lag men låt oss hålla tummarna!

På damsidan får vi se om det blir en grand slam för Holmalund! Bara att gratulera Akademin till sin serieseger och nu återstår det att se om det blir något kval till elitettan för Holmalunds tjejer. Ett oavgjort resultat skulle räcka, men jag tror personligen att tjejerna kommer att gå vinnande ur striden mot Skepplanda. Har man bara släppt in 16 mål på 21 matcher så skall det mycket till att tappa serieledningen, för mål kommer HIF:s damer att göra!

Nu är det bara att invänta helgen som skall sätta sin prägel på framtidens nivå både för spelare, tränare, förening. Själv så skall jag ta mig en funderare på mitt egna val kring fotbollen och samtidigt följa de heta matcherna som komma skall. Vad passar inte bättre att göra det på lite varmare breddgrader som pappaledig och passa på och vara en god familjefar innan fotbollen tar en större del än vad den gjort i år =).

Tack alla läsare! Även ett stort tack till Jonas Mökander för förtroendet som gästskribent och för att du gör ett fantastiskt jobb med lokalfotboll.se/0322.

Vi ses alla fotbollsälskare!

Med sportsliga hälsningar
Stefan Strind
Twitter: Coachstrind
stefanstrind17@hotmail.com

Fakta Stefan Strind
Ålder: 42.
Bor: Herrljunga.
Familj: Gift med Emma och tillsammans har vi Vilmer 5 år & Tyra 3 år.
Klubbar i karriären: 
Herrljunga SK 92-93, 97-01 (spelare).
Skövde AIK 94-96 (spelare), 2013-14 (assisterande tränare).
Floby IF 2002 (spelande tränare).
Sandsbro AIK 2003-05 (spelande tränare).
Öster IF dam 2006 (tränare).
Gerdskens BK 2007-08 (spelande tränare).
Annelunds IF 2009-10 (tränare).
IK Gauthiod 2011-12 (tränare).
Lokal favoritklubb: Är man uppfostrad i Herrljunga så klappar givetvis hjärtat för HSK!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: För tillfället utan tränaruppdrag 2015. Närmast lokalfotbollen jag kommer är mina gymnasielever på specialidrott fotboll då de representerar några klubbar i kommunen. Men nu som gästskribent kommer man dyka ner ännu mer i den lokala fotbollen, vilket skall bli riktigt skoj!

Lämna en kommentar