ANNONS:
ANNONS:

Stjärnan trotsar knäet och kör på

André Nilsson känner av sitt sargade knä varje träning. Ändå laddar Holmalunds nyckelspelare för en ny säsong.
– Knäet är ändå hanterbart nu så jag känner mig ganska stark, säger 23-åringen.

När André Nilsson skrev på för Örgryte IS för några år sedan var det inte många som trodde att han skulle harva i division 3 som 23-åring. Men nu – med en skadehistorik djupare än sherwoodskogen – är det ändå med moderklubben Holmalunds IF som han gör nya försök att utöva sporten han älskar. Knäet som har krånglat i flera år är inte bra än. Och det kanske aldrig blir bra heller. Men nu har Nilsson hittat en vardag i fotbollslivet som är acceptabel.

– Det finns brosk i knäet som inte är bra och jag känner av det några gånger varje träning om jag trampar fel eller får snedbelastning. Men jag tycker ändå att det är hanterbart nu, jag känner mig samtidigt stark i knäet så jag är inte rädd för att träna och spela, förklarar André, som berättar att det skulle krävas ett nytt ingrepp för att eventuellt få knäet helt återställt.

– Och det är jag inte så sugen på så nu kommer jag att köra på så här.

Bortsett från en veckas frånvaro för att läka en ömmande hälsena har försäsongen flutit på för Holmalunds nummer 10. Mängdträning är något som behövs eller alla ofrivilliga uppehåll, så just nu är känslan god i den nilssonska kroppen.

– Jag tycker det känns bra. Jag känner mig stark och det är roligt att matcherna har börjat nu. Nu är den första och värsta etappen av försäsongen gjord och jag ser fram emot fortsättningen nu när jag kunnat träna bra.

Trots sin ringa ålder har han många säsonger i Holmalunds A-trupp bakom sig. Att jämföra trupper och årgångar är svårt, men Nilsson tycker att det finns spännande ingredienser i lagbygget som tar form nere på Holmalyckan.

– Vi har en väldigt ung trupp och för att vi ska lyckas krävs det att några spelare tar steget mot mer ansvar. Exempelvis har killar som Sebastian Sannestål och Tobias Nordgren varit med ett tag nu och behöver växa till absoluta nyckelspelare, och det tycker jag att de ha visat redan nu de första veckorna.

Flera rutinerade pjäser har lämnar HIF. Men det finns också ett gäng spelare på pluskontot. Som trillingarna Abdisalam, och André tycker att Ahmed, Akram och Amjad tillför både på träningarna och i omklädningsrummet.

– Duktiga spelare alla tre, och dessutom riktigt goa gubbar.

Ett annan ”nyförvärv” som HIF-anhängarna hoppas på är Nilssons vapendragare Anton Stenseke. Han har aviserat en comeback, trots att han slutat ett par gånger på grund av sin blödarsjuka.

– Stenseke är med alla fyspass och ett par bollpass i veckan så han är igång, rapporterar André Nilsson.

Holmalund spelar premiär i division 3 den 13 april borta mot Mellerud.

Lämna en kommentar