ANNONS:
ANNONS:

Stolpe in – stolpe ut

Små marginaler hör kvalmatcher till. I helgen har våra lokala lag både fått smaka på det glada och de beska med just små marginaler.

Bredsidan_Inges_2

Om vi börjar med det beska i det hela så fick sig Annelund en rejäl klunk av det i går. Att efter tio månaders slit åka dit på ett sent 1-2-mål i den sista kvalmatchen är så klart ett grymt slut på en fotbollssäsong. Gustav Carlsson såg ut att bli hjälte när han satte dit 1-0 och Thomas Karlsson såg ut att bli hjälte när han nästan satte dit 2-2 på övertid. Nu blev ingen av dem hjälte utan bara två i mängden av alla grönvita förlorare på Mörlanda Sportcenter. Ett mycket bittert slut på en i övrigt klart godkänd säsong. Visst, jag hade Annelund som etta i Vårtipset, men ganska snart såg man att jag underskattat Södra Ving som vann serien i stor stil. Annelund lyckades ändå behålla kvalmatchen under hösten och väl i kvalet har man enligt rapporterna gjort två bra matcher.

I fjol när man kvalade sig ur fyran blev det två raka torsk och man var aldrig nära att hålla sig kvar. Den här gången kunde man lika gärna fått jubla, och kan också gå med höga huvuden från både kvalspelet och säsongen som helhet. Hur tungt det än må vara att ladda om för ytterligare en säsong i femman.

…………………………

Små marginaler åt andra hållet var det på lördagen. Gerdskens BK behövde en pinne borta mot Borås AIK och efter 2-2 i en jämn tillställning utbröt stort division 3-jubel. Bara att lyfta på hatten och gratulera Gerdsken som har gjort en magnifik höst på alla sätt. Med en bättre vår kunde de utmanat om en direktplats till trean, men nu tvingades de ta den jobbigaste av trappor. För kval mot trean är sannerligen ingen enkel historia. I fjol bommade både GBK och AIF, och en fyrlagsgrupp är aldrig lätt att vinna. Nu gjorde GBK det som en trea från division 4, vilket jag gissar inte hänt särskilt ofta sedan tre västgötaserier blev till två.

Ett extra grattis vill man förstås säga till Niklas Andersson. För sex år sedan tog han över skutan i division 5 och målet har hela tiden varit ett återtåg till trean. Det tog lite längre tid än planerat, men nu står man där med målet uppfyllt och det måste så klart kännas fantastiskt. Det blir en delikat uppgift för Fredrik Gustafsson och Lars-Petter Björk att ta över efter Andersson/Sporre nu när det handlar om division 3.

…………………………

Mitt i all kvalhysteri får vi inte glömma att Holmalund vann DM i onsdags. Efter straffavgörande mot Lidköpings FK kunde HIF fira att man är Västergötlands bästa lag, både till serie och tabell och i cupspel.

…………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar