ANNONS:
ANNONS:

”Stolt över att representera KIK”

Hanna Emanuelsson skriver i dag om Alingsås KIK som förening och hur tacksam hon är över allt arbete som sker på ideell basis.

När jag var yngre och tillhörde en förening så var det enda man tänkte på att spela fotboll. Allt annat runt omkring liksom bara fanns där och man tog någonstans det bara för givet, vilket man kanske som barn gör med det mesta. Nu på äldre dagar har jag förstått att så är ju absolut inte fallet.

Om en förening skall fungera så krävs det så otroligt mycket arbete bakom. Det krävs framförallt gedigna föreningsmänniskor, och det är något vi har av överflöd i Alingsås KIK. Jag tycker ofta att det pratas alldeles för lite om vår förening. Visst ska vår andra tjejförening få mycket publicitet då den just nu är bäst i stan, men ibland anser jag att man bör se till en helhet. Jag tror att vår förening just nu aldrig har mått så bra som den gör.

Vi har fulla årskullar ända ner ifrån tjejer födda 12/13  upp till Dam. Vi har även ett damlag som jag tror är på väg uppåt inom ett par år. Det jag vill komma till är att en förening sköter sig inte självt, för att en förening skall må bra så måste det funka i alla lagdelar och medlemmar emellan. Tilläggas skall även sägas att allt jobb sker ideellt och jag tror inte att alla tränare, ledare eller andra verksamma lagt den tiden som krävs om man inte mår bra i sin omgivning.

Det finns en fantastisk solidaritet nere på Noltorpsvallen och i klubbstugan. Man möts alltid av ett ”Hej” eller välkomnade av någon oavsett om det är någon man känner väl eller inte. Det finns ett driv och ett engagemang hos alla inom föreningen som är underbar att se. Alla oändliga timmar ni lägger på att planera och genomföra är obetalbara.

Genom alla dessa verksamma människors jobb så bidrar det också till en integrering. En integrering människor emellan som kan betyda så otroligt mycket för många och på olika sätt. Vi är en förening som jag tror och hoppas på alltid kommer ha öppna armar för alla som vill komma ner och känna en riktig gemenskap och tillsammans skapar vi en otrolig atomsfär som symboliserar mer än BARA fotboll.

Jag tror absolut inte det ser ut såhär i alla klubbar och föreningar så därför är jag också otroligt stolt över att få representera Alingsås KIK och allt vad vi står för. Mår en förening bra mår också spelarna bra. Med detta sagt så vill jag framföra ett tack till alla som gör det möjligt för tjejer i olika åldrar att få spela fotboll och integrera tillsammans. 

Tills vi hörs igen / Hanna 

FAKTA HANNA EMANUELSSON
Födelseår: 1993.
Familj:  Mamma Mia och pappa Hans ’’Gubben’’.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås KIK.
Lokal favoritklubb: Alingsås KIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Anfallare i Alingsås KIK.

Lämna en kommentar