ANNONS:
ANNONS:

Straffarna kvar i Sparbanken Cup

I fjol var det lite tjafs i samband med Sparbanken Cup. Men nu har arrangerande Hols IF hittat en väg för att få behålla de klassiska hockeystraffarna.
– Nu har vi fått tillstånd, säger Gerhard Olsson i Hols IF.

Efter att ha tilldelats böter efter senaste turneringen har nu Gerhard Olsson på fötterna när han meddelar att det blir hockeystraffar även i 2017 års upplaga av Sparbanken Cup i Sporthallen i Vårgårda.

– Vi har kommit runt det när vi ansökte om att spela vanlig fotboll istället för futsal. Då kunde vi ha kvar handikappstraffarna och de stora målen, säger Olsson.

Skillnaden gentemot en futsalturnering blir att det är fem utespelare som gäller istället för fyra. Dessutom har målvakten inga begränsningar vad det gäller tillslag och delaktighet i spelet, och det blir helt enkelt mer fotboll än futsal.

– Det blir ju lite nyheter från tidigare år men det viktigaste var att vi kunde behålla straffarna och de stora målen. Det är ju en populär turnering bland både lagen och publiken och dessutom en av föreningens viktigaste inkomstkällor, säger Gerhard Olsson, som berättar att det till 15 16-delar är samma lag som förra upplagan som kommer till spel.

– Hemsjö lämnade återbud och då hade jag Spark som första reserv. Det tog bara nån timme så hade de tackat ja.

Som vanligt är det trettondagen den 6 januari som är spelplats. Det inleds med fyra fyrlagsgrupper innan slutspelet tar vid framåt eftermiddagen.

SPARBANKEN CUP 2017

GRUPP 1 – start 9.00
Gerdskens BK
Vårgårda IK FK
IK Frisco
Herrlunga SK

GRUPP 2 – start 9.40
Holmalunds IF
ANnelunds IF
SK Mjörn
Östadkulle SK

GRUPP 3 – start 13.00
Vårgårda IK
Sollebrunns AIK
BK Spark
Långareds BoIS

GRUPP 4 – start 13.40
Stora Mellby SK
Säven/Hol
Alingsås IF
Södra Härene IF

Lämna en kommentar