ANNONS:
ANNONS:

Streckstriden i trean överst på listan

Nu ska det avgöras. Åker GBK, HIF eller båda två ur division 3?

IFK Mariestad – Gerdsken
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: GBK klarar sig utan kvalspel i händelse av seger. Kryss räcker till kval, medan förlust kan innebära degradering om jagande lag vinner. Samtidigt behöver Mariestad en pinne för att undvika samma kvalplats, så detta blir verkligen en het fajt. Har sett Mariestad en match i år och då visade de upp ett organiserat 4-4-2 utan särskilt mycket risktagande. Så lär det bli här också när poängen vid matchstart är så oerhört mycket värd för dem. För GBK gäller det att ha fart i bollen och undvika riv, slit och tjongande, för där är Mariestad bättre än Gulsvart. Svårtippat, men GBK:s usla form hindrar mig från att tro på bortaseger. Men kanske att jag kan sträcka mig till ett kryss.
Tips: 2-2.

Holmalunds IF – Åsarp/Trädet
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Holmalund måste vinna – till att börja med. Sen får inte GBK ta poäng i sin match och Skoftebyn får inte slå VIK med större marginal än vad HIF vinner med här. Om allt det slår in löser HIF en kvalplats. Lång väg att vandra, men jag tror ändå att Holmalund har chansen att göra sitt här. Derbyt förra helgen visade att det finns kvalitéer i laget.
Tips: 3-1.

Vårgårda IK – Skoftebyn
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: VIK kan ge GBK och HIF en hjälpande hand genom att ta poäng här. Och Vårgårda har gjort bra ifrån sig de senaste matcherna och vill säkert avsluta snyggt på hemmaplan. Men Skoftebyn är målsnålt åt båda håll och inte helt lätt att luckra upp, så jag tror på en jämn och tät match.
Tips: 1-1.

IK Uppsala – Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: Toppmöte mellan två lag på 47 poäng, där Uppsala just nu är trea i kraft av bättre målskillnad. AFC kommer från två raka kryss men samtidigt har inte heller hemmalaget gått rent på senare tid. Med fem matcher kvar är frågan om förloraren här hinner repa sig i toppstriden, så det är onekligen viktiga poäng på spel. Ruskigt svårtippat – men jag hoppas och tror att alingsåsarna löser en pinne. Minst.
Tips: 1-1.

SAIK/Långared – ÖSK/SHIF
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: ÖSK/SHIF har fallit med flaggan i topp i flera matcher och här finns det återigen en chans till poäng. Men Bjärkelaget har gått starkt mot slutet och förtjänar att vara klar favorit här – men gästerna är redo att hugga om läget ges. Men ettan känns given som utgångstips i detta derby.
Tips: 3-1.

Arentorp/Helås – Södra Härene
Serie: Division 6 Nossebro.
Kommentar: Södra Härene får chansen att förstöra Arentorp/Helås guldfest och kan samtidigt smita förbi Sollebrunn och bli fyra. Men känslan är att Arentorp/Helås tuggat igång bra i höst och inte kommer att kasta bort den här möjligheten på hemmaplan – även om Albin Andersson och kompani i SHIF kan vara svårforcerat.
Tips: 4-1.

Lämna en kommentar