ANNONS:
ANNONS:

Svåra val i Förstafemman

Dags att presentera ytterligare en Förstafemma. Som vanligt har det varit ett hårt jobb att välja, också som alltid finns det bara fem platser. Så här föll mina val den här gången.

Som alltid har det inkommit en del tips på vilka spelare som varit heta den sista tiden. Mina intryck från de matcher jag bevakat är självklart också med i bedömningen, och till slut fick jag ihop följande uppställning. Holmalund, som gått som tåget i division 1, dominerar med två platser.

5_FF_3

 

MÅLVAKT
Amanda Olsson, Holmalunds IF
Kommentar: Har visat att Moa Edrud inte ska vara alltför säker på sin plats mellan stolparna. Amanda har vaktat målet i två matcher i division 1 på senare tid och har endast släppt in ett mål på matcherna. I går mot Skepplanda var hon enligt rapporterna stabil och gjorde vad hon skulle. HIF förfogar över ett ungt och intressant målvaktspar.

FÖRSVARARE
Ronia Gustafsson, Holmalunds IF.
Kommentar: I Sara Svenssons har Ronia Gustafsson vuxit ut till det stora försvarsankaret i HIF. Blivit lite tuffare och rejälare i sitt spel den här säsongen och med den spelskicklighet och passningsfot hon hade tidigare blir det en riktigt bra blandning.

MITTFÄLTARE
Joakim Larsson, Alingsås IF.
Kommentar: Anfallaren som blev högerback har blivit en offensiv pjäs igen. Spelar ytterforward i AIF även om han har plats som mittfältare här. Följde upp en helgjuten derbyinsats med tre mål mot Dardania. Snabb, tuff och målfarlig, och börjar dessutom bli rutinerad på den här nivån.

FORWARD
Fazel Omidi, Södra Härene IF.
Kommentar: Efter en blek start på säsongen har både SHIF och Fazel Omidi kommit igång. Nyförvärvet från Mjörn har varit riktigt formstark de sista veckorna och radat upp både bra insatser och poäng. Är efter gårdagens två fullträffar uppe i elva gjorda mål i sexan.

TRÄNARE
Mats Frank, Säven/Hol.
Kommentar: Efter fem raka förluster har Mats Frank fått skutan åt rätt håll igen. Efter seger i ödematchen mot Östadkulle har det blivit tre poäng mot Bergdalen och nu senast ett kryss mot serieledaren Trollhättans BoIS. Det gör att Säven/Hol kravlat sig upp på säkrare mark i tabellen de sista veckorna.

Håller du med om uttagningen? Eller hur ser din förstafemma ut? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar