ANNONS:
ANNONS:

Sviter som höll – sviter som sprack

En ny fotbollshelg är till ända och vi kan konstatera att Vårgårda IK och Holmalunds IF bytte plats i toppen av mellersta trean.

Bredsidan_Inges_2

Vårgårda IK imponerade stort när man körde över IFK Tidaholm med 4-0 på Tånga. IFK som gjort flest mål i serien – även efter mötet med VIK – skapade i princip ingenting, vilket innebär ett nytt gott betyg åt Vårgårdas defensiv. Laget har nu släppt in två mål på sex matcher, och byggde dessutom på sin svit som obesegrat i trean.

………………………….

En svit som sprack var Holmalunds i samma serie. Det blev förlust med 2-1 borta mot Ulricehamn, och även om vi berört bredden i Holmalund tidigare antar jag att det finns en gräns för hur många spelare man kan avvara. André Nilsson, Anton Stenseke, Markus Wiland, Anthon Gustavsson och Adam Axede saknades alla, och den kvintetten hade svarat för nio av HIF:s 13 mål inför fredagens match.

………………………….

Även Holmalundsdamernas fina svit försvann. Förlusten borta mot Östersund var i allra högsta grad hedersam, men betyder lika fullt att det stannade på fyra raka matcher utan förlust.

………………………….

På tal om sviter som bröts. Mitt SMSK tog årets första seger i lördags. Bara en sån sak.

………………………….

Förra veckan avslöjade vi att Adam Borhammar Wahlin lämnar VIK. Han var tydlig med att han ville lira i en Alingsåsklubb istället och nu är det klart att han hamnar i Alingsås IF. Ett logiskt och på alla sätt väntat val att han återvänder till moderklubben, och han tillför ännu mer bredd och ännu mer spets till ett AIF som har fortsatt fullt pott i fyran. Det mesta studsar AIF:s väg nu med andra ord.

………………………….

Gerdsen torskade prestigemötet med Göta efter att ha tappat en ledning. Nu är gulsvart åtta poäng efter Alingsås IF.

………………………….

Långareds BoIS lämnade WO i toppmötet med Trollhättan Syrianska. Tråkigt, och på ett sätt känns det inte okej att ett topplag, som Långared är efter succéstarten, inte kommer till spel. Det kan ha betydelse för utgången i serien, och Sjuntorps tränare var inte sen med att kritisera Långared för det hela.

………………………….

I damfyran blev Hemsjö IF offer för en inställd match. Äspered hade tunt med folk och matchen var tvungen att ställas in.

………………………….

Friscos damer har nu tre raka segrar och har endast släppt in ett mål sedan Katti Ölvebo klev in i backlinjen. Efter att Vänersborg kryssat närmade sig Frisco också serieledaren med två poäng.

………………………….

Södra Härene fortsätter att imponera i sexan. Ger mig fan på att de kommer vara med och hugga om det i år också.

………………………….

BK Spark tog första segern i förra veckan. Det var egentligen vara en tidsfråga då de har ett bättre lag nu än de senaste åren.

………………………….

Annelund vann mot FC i en målrik match på Alströmervallen. Var nog viktigt för AIF att studsa tillbaka, inte minst för att Södra Ving fortsätter att göra rent hus i täten.

………………………….

Säven/Hol tog tredje raka segern och Patrik Elmander gjorde båda målen hemma mot Töllsjö. Starkt gjort, och Mats Franks gäng drygar ut avståndet till nedre strecken. Kanske kan snegla uppåt istället?

………………………….

Alingsås KIK räddade en poäng mot Hestrafors trots tvåmålsunderläge. Just södra fyran är riktigt rolig läsning hittills med KIK, ÖSK och Hemsjö som alla gjort bra ifrån sig.

………………………….

Ni har väl inte missat att vi även i år samlat alla lokala tabeller på ett och samma ställe? Klicka här, eller kika under RESULTAT i huvudmenyn.

………………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar