ANNONS:
ANNONS:

”Tack för det Jessie”

Hanna Emanuelsson summerar i dag säsongen för Alingsås KIK, och hyllar ett nyförvärv som betytt mycket under hösten.

Då har ännu ett fotbollsår nått sitt slut och därmed är ännu en säsong avklarad för vår del i Alingsås KIK. Det har varit ganska mycket upp för oss, likaså för min egen del denna säsong. Jag inledde med att dra sönder baksidan redan efter två matcher, var borta en månad för att sedan göra samma sak igen, redan första matchen jag var tillbaka. Så för min del blev det inte många minuter på planen under vårsäsongen.

Det är verkligen så mycket mer nervöst och jobbigt att stå vid sidan av planen när ens egna lag spelar än att vara på, så där fick mitt tålamod sig en rejäl övning. Nog om mig, tänkte att jag skulle försöka sammanfatta vår serie och vårt lags prestation över denna säsong. 

Vårsäsongen började fint med två segrar. Där efter gick det lite upp och ner med en del förluster och några oavgjorda matcher. Har jag räknat rätt så tog vi 14 poäng på 10 matcher. Många av de matcher vi tappade poäng i var uddamålsförluster som inte alls kändes rättvisa i efterhand. Men vi hade ändå ett bra utgångsläge till höstsäsongen, ännu fanns chansen att ta den där topp 3-placeringen som vi ändå någonstans strävade efter.

Tilläggas skall även göras att till höstsäsongen fick vi ett fint tillskott på planen i form av Jessica Julin. Jag måste säga att hon inte bara är en fantastisk fotbollsspelare hon är också en fantastisk människa. Det driv och engagemang hon har till fotbollen, till vårt lag och vår klubb har givit oss så mycket, inte bara genom att få ihop ett lag och en sammanhållning utan också förmågan att se till varje enskild individ. Tack för det Jessie.

Åter till serien. Höstsäsongen blev ganska lik våren men något bättre. Vi tog 22 poäng på 12 spelade matcher vilket resulterade i en femte placering i tabellen med 36 inspelade poäng. För att vara nykomlingar i trean så borde man vara nöjd med detta resultat men jag grämer mig ändå en del. Jag anser att vi absolut borde haft en topp 3-placering, med det laget och de individerna vi har så var detta ett fullt rimligt mål.

Vi tappade mycket på våra matcher där vi spelade oavgjort, det kändes mer som två tappade poäng än en vunnen. I slutändan så känns det ändå okej, vi har ett fint bagage att ta med oss till kommande säsong. Spelet sitter mer och mer så nu känns det som att det bara kan bli bättre. Jag är så stolt över alla.

Tack alla mina blå kompanjoner för denna säsong, ni är familj. Nu längtar vi tills fotbollsgalan så vi kan avsluta detta året med bravur för att senare påbörja arbetet fram till nästa års seriespel.

Spännande serier än ännu igång i form av både AIF, Gerdsken och en del andra lokala lag, vilket skall bli kul att följa och se vad det kan landa i.

Vi hörs/

Hanna  

FAKTA HANNA EMANUELSSON
Födelseår: 1993.
Familj:  Mamma Mia och pappa Hans ’’Gubben’’.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås KIK.
Lokal favoritklubb: Alingsås KIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Anfallare i Alingsås KIK.

Lämna en kommentar