ANNONS:
ANNONS:

Tillbaka på svensk mark

Efter en vecka i passningsskugga är jag nu tillbaka i verkligheten som innehåller lokal fotboll.

Som vanligt när man sticker i väg på semester missar man saker på hemmaplan. Den stora lokalfotbollsmässiga bomben var nog att målvakten Niklas Eriksson lämnar Vårgårda IK för att spela i IK Gauthiod. Inget konstigt att Eriksson byter klubb, men jag hade nog trott att han skulle kunna få chansen i en trupp något pinnhål högre upp i seriesystemet. Så kan det så klart också ha varit, men valet föll hursomhelst på Gauthiod i division 2. Några pinnhål högre upp i tabellen betyder det i alla fall och kanske att Grästorpslaget har möjlighet att återigen ta steget upp i division 1.

……………

Annat som hänt är att Fredrik Gustafsson presenterats som assisterande tränare till L-P Björk i Alingsås FC. Ingen skräll precis, men ändå viktigt att få till ett team runt laget som nu laddar för spel i Elitettan. Björk och ”Gust” känner varandra väl och om något faller kommer det åtminstone inte falla på deras relation till varandra. Också viktigt att Magnus Ahlin blir kvar som målvaktstränare och assisterande tränare, med den trion finns det en bra tränarstab att bygga vidare på.

……………

Katti Ölvebo ska för övrigt assistera Krille Holmén i Frisco. En väntad och bra lösning, som jag tror kommer att fungera alla tiders. Detsamma tror jag gäller Roger Andersssons inträde i staben i Vårgårda IK. Han är en mångårig VIK:are som kan fungera både som stämningshöjare i truppen och som ett klokt bollplank till nye Walid Jahir och Pavel Aso.

……………

De allra flesta lokala lagen har nu gjort klart med tränare inför 2020. Annelund är ett av få som fortfarande jobbar på en lösning, och det är ju aldrig riktigt bra när sånt där drar ut på tiden. Men förhoppningsvis löser det sig inom kort.

……………

Södra Härene har nu vunnit sina första seriematcher i futsal på både dam. och herrsidan. Kul, och också en boost inför fortsättningen av den säsongen.

……………

Den 15 november öppnades frimånaden. Vad jag har sett och hört har det inte exploderat några större bomber ännu, men det gäller att hålla öron och ögon öppna så här års. I dag presenterade Stora Mellby en ny spelare i Gustav Martins som nu gör comeback efter att tidigare ha lirat i Alingsås IF.

Men tipsa oss som sagt gärna om vad som är på gång i din förening.

……………

Senare i veckan nominerar vi de gäng som blivit nominerade till Årets lag i 0322-galan. Efter det är det vara att vänta i juryn utfall som offentliggörs i podd- och bloggformat den närmsta tiden. Här kan du läsa om vilka som nominerats i de tidigare kategorierna, och vi påminner återigen om att vi gärna tar emot din nominering till Folkets pris.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar