ANNONS:
ANNONS:

Tobbe slutar efter dramatiken

Tobias Holméns Herrljunga SK slapp den avgörande kvalmatchen på söndag. Istället kan man fira det klarade division 5-kontraktet.
Väldigt skönt att det är klart, säger ”Tobbe”, som nu slutar som tränare i HSK.

Efter ett par år där HSK inte riktigt fått det att lyfta resultatmässigt lämnar nu Tobias Holmén över skutan. Men han gör det ändå hyfsat nöjd.

– Årets säsong som helhet kunde ju självklart sett bättre ut. Men nu har vi gjort ett generationsskifte i laget och många unga killar har fått chansen under året och det är vi nöjda med. Nu har nästa tränare som tar över ett ungt och hungrigt lag som har provat på seniorfotboll. Sen hoppas jag såklart att de äldre i laget stannar kvar också, säger Tobias, som själv har för avsikt att endast agera spelare på Skoghälla nästa säsong.

– Det är avsikten om spelare och styrelse tycker att det är okej.

För er som har missat snackisen i veckan var det så att Herrljunga och Fröjered skulle ha spelat en helt avgörande kvalmatch på söndag om den sista division 5-platsen. Men när Vårgårda IK sedan deklarerade att de väljer att lägga ner sitt FK-lag uppstod en extra plats, och därför får nu både HSK och Fröjered spela i femman 2020.

– Jag hade en bra känsla inför söndag men kvalmatcher kan ju sluta hur som helst. Men att det blev på det här sättet gör mig ingenting, det viktiga är att vi är kvar division 5, säger Tobias, som erkänner att det också rent vädermässigt är skönt att det hela är över för i år.

– Att spela fotboll i november är bra kallt, avslutar han med ett skratt.

Lämna en kommentar