ANNONS:
ANNONS:

Tobias rundar av säsongen

I dag avslutar Tobias Nordgren sin sejour som gästskribent här på sajten. Han gör det bland annat med en ”årets… -lista”.

Då var det dags att runda av den här karriären också. Trots att jag har en avklarad säsong i bagaget så har allt sitt slut. Det blev både ett långt och ett kort och intensivt år som slutade perfekt. Resultaten gick med oss och vi gick förbi Gerdsken och AIF i sista omgången. Karriären, det vill säga skrivandet ska avslutas och det är både en lättnad och skön känsla att ha bidragit med något till Lokalfotboll samtidigt som någon annan, förhoppningsvis får ta vid nästa år. För sajten behövs. Det är ju här det går att läsa om fotboll och hålla sig uppdaterad. Jag lämnar därför skrivandet och går tillbaka till plus och minus. Bokföring, skatter och deklarationer samt allt annat inom detta som folk tycker är svintråkigt och vill ha hjälp med. Börjar bli kallt nu också så några FIFA-matcher lär ju hinnas med när det inte går att vara ute. För första gången på länge går det att lira för att ha kul och inte för att jag måste. Det är en skön känsla. Om någon vill testa sina kvalitéer är det bara att ta kontakt!

Blir intressant att se vad som händer i Vårgårda IK. Vilka stannar kvar? Är det någon som kan tänka sig att vända hem? Slussas yngre, mer lokala förmågor upp? Hur ska Vårgårda locka fler lokala spelare till sig? Frågorna är många och hösten/vintern blir en följetong som ska bli intressant att följa. Mest intressant är ju bevakningen eftersom att de troligtvis placeras i vår serie och att vi får fyra lokala lag i samma serie. Då gäller det att ha koll på motståndet och veta hur respektive gubbe agerar.

Jag skrev i våras om att det är viktigt att hitta på olika aktiviteter med laget när fotbollen är i en liten viloperiod. På lördag är det dags igen. Utslag runt klockan 10:00 med fem stycken fyrbollar. Lag mittfält är såklart solklara favoriter. Det kan många intyga. Ryktas även om att tränarna vart på golfläger för att toppa formen inför tävlingen. Det lär troligtvis inte behövas men vi får se vad prispallen säger på lördagseftermiddagen. Innan vi slår ut så lever det i alla fall!

Här kommer avslutningsvis en lista på 10 snabba ”årets”:

 1. Årets lokala fotbollsspelare 2020
  David Hall, utan konstigheter.
 1. Årets seriesegrare i serier där lokala lag deltagit 2020
  Vänersborgs IF, IFK Skövde, Bergdalen & IFK Örby U. Alla obesegrade i sina respektive serier.
 1. Årets WOW
  Avslutningen mot Ahlafors för Vårgårda. Tänk att det var så nära.
 1. Årets restaurang
  Da Riccardo. Spelar i en helt annan liga än övriga.
 1. Årets fundering
  Blir det 4 lokala lag i samma serie nästa år? Vi kan ju hoppas det. Kul för samtliga!
 1. Årets såg
  AT-referaten. Ibland undrar man ifall de ens sett matchen.
 1. Årets tappade poäng
  Alingsås FC:s tappade poäng i slutet av matcherna måste svida. Besegrat både Morön och Hammarby borta som är topplag. Slipar de bort detta till nästa år ser det ljust ut.
 1. Årets digitalisering
  Jag tycker det är rätt skönt att matcherna livesänds för en liten peng. Ger alla som vill möjligheten att titta på matchen utan att alltid behöva lägga några timmar på resandet.
 1. Årets FIFA
  Lite retro-känsla och det krävs att bli påläst på hur spelet fungerar. Annars straffas du i år för det finns faktiskt ett skill-gap för en gång skull.
 1. Årets förhoppning
  Hur blir det med Sparbanks-cupen? Den måste ju gå att arrangera genom digitalisering? Gynnar samtliga. Alla får sittplats, färskt syre och spelarna får lira årets roligaste turnering.

Men den listan tänkte jag runda av den här texten. Vill rikta ett stort tack till samtliga som läst under året och förhoppningsvis finns det väl någonting att ta med sig från någon av alla 10 texter som jag har hunnit producera. Om inte så hörs vi!

Väl mött

FAKTA TOBIAS NORDGREN
Födelseår: 1995.
Familj: Sambo – mamma, pappa och tre syskon.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Östadkulle och Holmalund.
Lokal favoritklubb: Holmalund.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalund.

1 svar på ”Tobias rundar av säsongen”

 1. Tack Tobbe för fin läsning under året!
  Du går alltid in för din uppgift till 100 %.
  Håller även med dig om vem som är årets spelare i alingsåsfotbollen.

  Svara

Lämna en kommentar