ANNONS:
ANNONS:

Tommy den tredje gästskribenten

Gerdskens tränare Tommy Johansson är den tredje gästskribenten som kommer att vara med oss undet 2023.

Göteborgaren Tommy Johansson har en bred fotbollsbakgrund som spelare och tränare. Nu när han ska starta sin andra säsong som tränare i Gerdskens BK är han också en av nästa års gästskribenter här på sajten.

Behövde du fundera mycket innan du tackade ja till att vara gästskribent?

– Absolut inte. Det var ett enkelt val, samtidigt som man frågade sig själv, vad har jag att berätta och därtill skriva om?! 

Hur stor skrivvana har du sedan tidigare?

– Ringa vana, men sätter ihop lite informationstext och dokumentation emellanåt. Gnuggar i allmänhet på att förtydliga min fotbollsfilosofi, som jag alltid bearbetar utifrån en nutidssituation.

Läser du vad som skrivs om dig och din klubb/matcher här på sidan och i andra medier? 

– Absolut läser jag bloggen. Där har jag fått en trevlig skildring av fotbollsintresserade människors tankar och funderingar kring denna bollsport. Men även Jonas Mökanders resultattips, som innebär att man redan på måndag förmiddag med lätthet kan se och förstå tabellförändringarna till kommande helg.  

Har du några ämnen som du redan nu vet att du kommer skriva om under året?

– Jag kommer att beskriva min egna bild av fotbollen i stort och smått, där i vissa fall något kan vara till gagn för en lokal tränare/klubb, men förhoppningsvis att uppmuntra andra att våga bredda sig, att ta klivet, ta ut svängarna inom fler och nödvändiga fotbollsområden. Därtill lägger jag in ett Gerdsken-snack såklart!! Så här på rak arm tänker jag mig dessa 5 punkter:

•Fotbollsutveckling!

•Ledarskap och coaching-filosofi! 

•Fotbollens roll i samhället!

•Tänk globalt men agera lokalt!

•Rätt mind set! (Bra kan bli bättre och bättre kan bli bäst)

FAKTA TOMMY JOHANSSON
Födelseår:
1963.
Familj: Fru, två vuxna barn och hunden Diesel.
Bor: Hisingen Göteborg.
Klubbar i karriären som tränare och/eller spelare: Gais, BK Häcken, Gunnilse IS, Sävedalens IF, Gerdskens BK, Stenkullen GoIK, Holmalunds IF, Lärje Angered IF, Hanhals IF, Älvsborgs FF, TikiTaka FC International (Nigeria), plus ytterligare en handfull klubbar.
Lokal favoritklubb: Hundra procent Gerdskens BK. Men gläds samtidigt med lokala lags framgångar, dock med några ögonblicks undantag.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Tränare i Gerdskens BK.

Lämna en kommentar