ANNONS:
ANNONS:

”Vi jobbar med utveckling”

Tommy Johansson är veckans gästskribent. I dag skriver han om hur han under sitt andra år i Gerdskens BK ser fram emot att följa lagens utveckling under säsongen.

Idag tänkte jag bara lite kort ge er lite GBK-information om hur vi jobbar i föreningen. Att våra äldre ungdomslag och vårt seniorlag ska träna eller åtminstone ha 5 aktiviteter i veckan (match inräknat) ser vi som en självklarhet i Gerdskens BK, för vi jobbar med utveckling. 

I de yngre åldrarna så tränas det lite mindre, men träningsdosen stegras såklart utefter spelarens ålder men även efter klubbens ambition att just utbilda egna spelare till sitt representationslag, som i sin tur i framtiden ska befinna sig i på en mycket högre nivå än idag. 

Men att åka ner i fyran med det unga laget vi hade i fjol är ingen katastrof, bara otroligt tråkigt. Vi väljer att se det som att vi tar ett steg tillbaka och därmed får ”ett extra steg” för att ta bra fart framåt igen. 

För vi kommer även i år att utmana oss med att spela en snabb och intressant fotboll på vallen, men med färre misstag (gissningsvis), då vi blivit ett år äldre. Lägg därtill att vi tränar på ordentligt och i och med detta, blir mognare i våra aktioner på plan. För det är ju så att man kan inte kompensera fel riktning med fart och just gårdagens träning var riktigt trevlig, det var bra fart o fläkt på både passningar och löp.

Vi jobbar efter det vi kallar Game of Gerdsken (GoG). Arbetsmetoden sipprar ner till de yngre lagen så att vi får en fin utbildningstråd och en arbetsmetod som spelarna kommer att känna igen sig i när de sedermera tränar och lirar med olika träningsgrupper och lag i föreningen. 

Vi alla känner till att om vi vill få något att gro och växa, så är det många komponenter som avgör hur bra det ska bli. Ta exempelvis ett träd, som behöver lagom av allt, (vatten, syre, näring, skugga, sol/värme osv) men framförallt så behöver trädet ”allt” för att nå sin fulla potential. Detsamma gäller en lirare i Gerdskens BK såklart. 

Dessa är våra fyra nyckelord för att utveckla våra spelare genom att ha en god och intressant träning- och matchmiljö.

Kanske det här ovanstående upplägget intresserar just Dig som är en ung spelare idag och vill utvecklas?  Eller om Ni som klubb funderar på hur man kan utveckla sin klubbfotboll till en bra utvecklingsmiljö? Oavsett vilket, hör av er. Nu kör vi! 

FAKTA TOMMY JOHANSSON
Födelseår: 
1963.
Familj: Fru, två vuxna barn och hunden Diesel.
Bor: Hisingen Göteborg.
Klubbar i karriären som tränare och/eller spelare: Gais, BK Häcken, Gunnilse IS, Sävedalens IF, Gerdskens BK, Stenkullen GoIK, Holmalunds IF, Lärje Angered IF, Hanhals IF, Älvsborgs FF, TikiTaka FC International (Nigeria), plus ytterligare en handfull klubbar.
Lokal favoritklubb: Hundra procent Gerdskens BK. Men gläds samtidigt med lokala lags framgångar, dock med några ögonblicks undantag.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Tränare i Gerdskens BK.

Lämna en kommentar