ANNONS:
ANNONS:

Toppderby i division 2

HIF Akademi har inlett på ett strålande sätt i division 2. Laget står på tre raka segrar inför torsdagens grannderby mot Frisco, som liggter strax bakom i tabellen på sina sex poäng.

HIF Akademi är inne på sin tredje säsong sedan starten. Man har redan vunnit division 4 och division 3 i stor stil, och nu toppar man division 3 efter tre segrar och en imponerande målskillnad. Senast i söndags blev det vinst med hela 9-1 mot Sil.

– Det var spel mot ett mål och framför allt Lisa ”Mini” Johansson var grym den halvleken hon spelade, säger tränare Jenny Holm, som tror på tuffare motstånd på torsdag.

– Tyvärr tror jag inte det gynnar oss att spela på naturgräs på Katebovallen. Tror det blir mycket kamp, och Frisco kommer spela mycket fysiskt. Så det blir en utmaning för oss att klara det. Vi har ju inte mött de tippade topplagen än så vi får se hur vi står oss nu mot Frisco och Sjömarken.

Holmalund har flera matcher med F19 att ta hänsyn till i matchningen, det var därför ”Mini” endast spelade 45 minuter mot Sil. Men hur tränarstaben ska agera i liknande lägen mot tuffare motstånd i mer jämna matcher är ännu inte spikat. Ska man vila spelare med tanke på kommande matcher eller gå stenhårt för segrar och avancemang till division 1?

– Det är en svår fråga som föreningen i stort måste vara med och bestämma, och vi har inte pratat igenom det fullt ut än. Det är ju självklart att man alltid vill vinna så nu under våren tror jag att vi kommer göra allt vi kan för att vinna de matcher vi spelar. Sen framåt hösten får vi se hur vi ligger till och vad vi har för möjligheter inför 2018. Det är ett sportsligt stort steg till division 1, även om jag inte tror att det behöver kosta så mycket mer att spela i ettan. Det är i stort sett samma resor och man behöver inte kontraktera spelare i ettan heller, säger Jenny Holm, som nu har fullt fokus på Friscomatchen.

– Det känns att det är derby. Flera av spelarna känner varandra och många tycker att detta är de roligaste matcherna på hela säsongen.

På torsdag åker HIF till Katebovallen för att möta Frisco. Anders Hindströms gäng har startat med två segrar och en förlust, och kommer närmast från klara 5-0 mot Skara.

– Jag tycker det har sett helt okej ut i starten. Sjömarken var faktiskt riktigt bra när vi mötte dem, och mot Mariestad gjorde vi en bra match. Skara var ganska dåliga och där borde vi vunnit större, säger tränare Anders Hindström.

Olivia Balanga har skadat knät och riskerar att bli borta länge från fotbollen. Men i övrigt är alla tillgängliga för Anders Hindström.

– Synd för Olivia, hon gjorde en bra försäsong och jag trodde mycket på henne i år. Men i övrigt kan vi ställa upp med fullt manskap vilket vi inte kunnat hittills. Katti har bara spelat en match och Annelie en halv, men nu ska de båda kunna vara med på torsdag.

Vad tror du om matchen?
– Jag såg HIF mot Arentorp/Helås och de är riktigt bra, särskilt framåt. Bakåt vet jag inte riktigt eftersom de inte ställdes på några prov så jag hoppas att vi ska kunna få lite tryck på dem. Det ska bli en rolig och intressant match, även om det så klart blir stentufft motstånd.

DERBYFAKTA
FRISCOS SERIESTART
2-0 mot Mariestad
2-4 mot Sjömarken
5-0 mot Skara
Poäng: 6.
Placering: 4:a.
Målkvot: 9-4
Bästa målskytt: Maja Hansson, 4 mål.

AKADEMINS SERIESTART
7-0 mot Tidaholm
4-0 mot Arentorp/Helås
9-1 mot Sil
Poäng: 9.
Placering: 1:a.
Målkvot: 20-1
Bästa målskytt: Linnea Ström, 7 mål.

Lämna en kommentar