ANNONS:
ANNONS:

Tove summerar säsongen

Tove Lorén bjuder i dag på sin sista text som gästskribent. Hon gör det med en summering av 2021.

Nu har taktpinnen lämnats över till mig för sista gången. Och vad passar väl då bättre än att summera den gånga säsongen, med mina starkaste minnen från varje månad.

I januari drog den otroligt ohärliga försäsongen igång. Eller ja, det fanns väl några ljusglimtar i det annars mörka januari-lunket. Bäst var helt klart att lära känna våra nyförvärv inför året, och det visade sig snabbt att de hade mycket att tillföra till gruppen. Både på och utanför plan.

Första träningsmatchen spelades i slutet av februari, och det blev ett riktigt målkalas och en storseger mot derby-gänget Jitex.

I mars var det dags för Svenska cupen, och med tanke på att alla andra lag i gruppen kom topp fem i Allsvenskan året innan så blev det mycket fokus på försvarsspel. Men vi fick också chansen att möta några tongivande landslagsspelare vilket man inte glömmer i första taget.

Seriepremiären i april blev en riktig kalldusch efter en 4-1 förlust borta mot Morön. Bussresan hem på dryga 100 mil hem var inte årets roligaste kan vi lätt konstatera.

Maj blev dock desto bättre. Där lyckades vi jobba upp en liten ”streak” och förlorade inte en enda match, även om vi mötte både tabellettan Umeå och tvåan Kalmar.

I juni rullade matcherna på, men bästa minnet är nog ändå EM-kvällarna på Mjörnvallen där laget tillsammans hejade fram di gule och blå! Detta fortsatte in i juli, och i samband med det fick vi också lite efterlängtat sommaruppehåll.

När höstsäsongen drog igång i augusti så var det dags för årets enda flygresa. Helhelgen i Umeå blev lyckad, och vi krigade till oss en poäng mot seriesegrarna. Värt att nämna är att vi är det enda laget som tagit poäng borta mot Umeå denna säsong!

September gick av bara farten, och plötsligt var vi framme i oktober. Då började vi återigen närma oss det mörka och kalla. Standarddiskussionen inför varje träning var om understället skulle på eller inte. Vi kan kort och gott säga att Messi och Milton var team underställ, medan Elsa och jag förespråkar t-shirt i alla lägen.

Nu är vi framme i november och på lördag spelar vi årets sista match. Lite vemodigt, men då är det skönt att veta att det inte är speciellt långt kvar innan försäsongen inför 2022 drar igång!

Tack för mig, vi ses alldeles säkert på en fotbollsplan någonstans, någon gång! Och glöm inte er stående inbjudan på kaffe i Borgstena, det är bara att höra av sig!

FAKTA TOVE LORÈN
Födelseår: 1998.
Familj: Sambo, mor, far och bror.
Bor: Borås.
Klubbar i karriären: Borgstena IF, Bergdalens IK, Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: AFC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Alingsås FC.

Lämna en kommentar