ANNONS:
ANNONS:

Tränarbyte i VIK

Walid Dahir lämnar Vårgårda IK efter tre raka förluster och en negativ kvalplats i division 2.
– Vi ska vara på övre halvan med den här truppen, säger Ronny Nordström i klubbens sportgrupp.

Efter seger i premiären har det blivit tre raka nederlag för VIK. Det får nu klubben att – i samförstånd med Walid Dahir – agera.

– Det är ju en väldigt konstig säsong i år och nu har det gått resultatmässigt sämre än vad vi hoppats och trott. Vi ska ligga på övre halvan med den här truppen, och det har vi inte lyckats med även om det har varit små marginaler de senaste matcherna. Egentligen är det våra missade chanser som kostat oss poäng, säger Ronny Nordström, som berättar att dialogen med Walid Dahir funnits hela tiden.

– Vi har haft en väldigt öppen dialog om allting, och även om det här. Sen har vi i sportgruppen givetvis även haft en dialog med spelarrådet så truppen är också med på det här. Nu handlar det om att få in ny energi i spelartruppen, och det får man ofta genom en ny röst och kanske genom att andra spelare får chansen.

– Men vi är absolut goda vänner med Walid fortfarande och han är medveten om att det här tillhör när man är fotbollstränare. Vi kommer säkert att ta en fika ihop redan på söndag när det är match igen.

Någon helt ny röst blir det emellertid inte på Tånga hed, även om ledarskapet givetvis blir ett annat. Under hösten är det de två tidigare assisterande tränarna Pavel Aso och Roger Andersson som leder laget med Peo Häggström som stöd.

– Pavel och Roger är duktiga och vi har stor tro på dem. Men samtidigt är det inte lätt att bara hoppa in så det känns bra att Peo är med som lite mentor. Vi har ju den turen att han finns i klubben och har ett stort hjärta för klubben, säger Ronny Nordström, som säger att ett namn utifrån inte ryms i det ekonomiska nuläget.

Kontraktet med Walid Dahir var skrivet på 1+1 år, men avslutas nu alltså i förtid. Någon planering inför 2021 har Ronny Nordström och kompani inte hunnit tänka på.

– Där är vi inte ännu. Det enda jag vet är att det inte är aktuellt att Peo ska ta över igen. Han kliver endast in nu under hösten.

Truppen meddelades om beslutet nu på torsdagen. På söndag är det firma Aso-Andersson-Häggström som leder laget när Vänersborgs FK gästar Tånga hed.

……………

I veckan blev det också klart att Vårgårda lånar ut Pontus Ahlin till moderklubben Stora Mellby. Ahlin förstärker division 5-laget i de två kommande matcherna innan han återvänder till VIK den 1 september.

Lämna en kommentar