ANNONS:
ANNONS:

Träningsmatcherna blir allt fler

Mitten av februari och allt fler lag drar igång matchandet.

Alingsås IF spelade mot hårdsatsande IFK Göteborg i lördags. Det blev Alingsåsseger med 2-1 sedan nyförvärvet Parva Zarassi gjort sitt första balja i AIF-tröjan och även Ina Österlind hittat nätet. Nu är nästa utmaning Linköpings FC i Svenska cupen den 26 februari.

………..

AIF-herrarna fick inte samma fina resultat med sig från sin bortamatch mot division 2-laget Landvetter. 3-0 i baken blev för grönvitt som saknade ett par tunga pjäser i matchtruppen.

………..

Vårgårda premiärspelade mot division 3-nykomlingen – och årets seriekollega – Göta BK. Gästerna ledde med 2-0 i paus på Tånga innan Mohammed Salih reducerade i den andra halvleken. Men närmare än så kom inte VIK – utan det blev torsk i årets första match.

………..

Gerdskenspelade borta mot Stenkullen och vann till slut med 4-1. En svängig första halvlek och en mer kontrollerad andra utspelade sig, och GBK:s nye spelare från Holmalund – Andy Selimi – presenterade sig ordentligt med att göra två mål.

………..

Friscos damer gjorde sin årsdebut redan i torsdags när Lerum gästade Björkvallen i Vårgårda. Där blev det förlust för Daniel Anderssons gäng efter att ”gästerna” gjort matchens enda mål. I matchen hoppade veckans nyförvärv Elin Svantesson in och gjorde sina första minuter för Frisco efter att hon värvats in från SHIF/ÖSK.

………..

Alingsås KIK åkte till Skepplanda för att spela helgens träningsmatch. Wilma Johansson gjorde tidigt 1-0, men hemmalaget vände och vann till slut med 2-1.

………..

På en något lägre nivå spelade Sollebrunn hemma mot Sjuntorp medan Spark mötte Borås IK på G-vallen. Sparks årsdebut slutade mållös medan publiken på Nya Bjärkevi fick se hela sju baljor. Division 5-laget Sjuntorp vägde till slut något tyngre och vände SAIK:s ledning till seger med 5-2.

………..

Lördagens derby – tillika jumbofinal – i futsalettan vanns av Vårgårda IK med klara siffror. Det betyder att både VIK och Alingsås FC åker ur ettan eftersom endast AFC hade chansen att klara sig inför den här sista matchen. Klen utdelning i den serien med lokala ögon sett.

………..

Södra Härene/Östadkulle har presenterat en tränartrio inför årets säsong. Det blir Jimmy Havås-Åkesson, Ida Lagesdotter och Mattias Lisevall som leder styrkorna i division 4. Lagesdotter kan även dyka upp på planen, vilket av naturliga skäl inte kommer att ske för de övriga två.

Dystrare miner i Hära-lägret var det i fredags när det uppdagades att Borås AIK U använt en otillåten spelare i mötet med Trollhättans IF. Det betyder att 3-3-resultatet förvandlas till tre TIF-poäng, och då smiter Trollhättegänget förbi Södra Härene i toppen av dam-ettan i futsal. Inget kval uppåt således för grönsvart, som ändå kan ta med sig en fin säsong i vinter.

………..

Alingsås IF förstärker laget med mittfältaren Hanna Gunnarsson. Hon kommer närmast från Bergdalen – som skrotade sin elitverksamhet efter att ha klarat sig kvar i Elitettan i höstas. Gunnarsson har tidigare haft nya AIF-tränaren Joakim Carlsson som tränare under sin tid i Elfsborgs organisation, och ska nu försöka hjälpa AIF till en ny framskjuten placering i landets näst högsta serie.

………..

Nu är vi varvet runt med våra gästskribenter. Det betyder att vi startar om med vår vän Olsson nu på onsdag. Blir fint det.

………..

Hänt lite på silly season-sidan mot slutet. Hojta om vi har missat något.

………..

Reserverar mig redan nu för att det kanske inte blir någon Bredsida nästa måndag. En Londontripp med familjen står på programmet och vi lyfter från Göteborg på fredag. Kan ju så klart få feeling från hotellrummet, men det skulle i så fall vara en klar bonus.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Träningsmatcherna blir allt fler”

 1. Låter på inlägget som att det blev en klar vinst gör Vårgårda i futsalen. Jag håller inte alls med om det. Stod 2-1 till Vårgårda med press från Alingsås under de sista minutrarna så kunde lika gärna svängt där. 4-1 blev ju resultatet av att Alingsås tog ut målvakten med 1,5 minut kvar och Vårgårda då gjorde 2 i öppen kasse.

  Svara
  • Ja, då låter det som det var en jämn historia. Gick bara på siffrorna och 4-1 är ju ändå ganska klara siffror. Även om det satt hårt inne.

   // Jonas

   Svara

Lämna en kommentar