ANNONS:
ANNONS:

Triss i avancemang

Sicken lokal fotbollshelg det blev. Vi summerar den i en Bredsida även den här måndagen.

Bredsidan_Inges_2

Eftersom jag var på plats på Gerdskenvallen i lördags inleder vi med mina reflektioner från matchen där Alingsås IF säkrade avancemanget till trean. Försnacket handlade om att James Clarks avstängning skulle kunna kosta AIF poäng, men istället tog ersättaren Jesper Spindel det hela med ro. Lugn och säker stod han där bak och fångade det som kom emot honom, och det finns egentligen inget att anmärka på. Visst ser mål som det Amil Durmic gjorde i andra halvlek lite billiga ut, men väl slagna frisparkar kryddat med rätt löpningar in i bollbanan gör det svårt för målvakterna. Det har större namn än Jesper Spindel fått erfara.

Istället var det GBK:s burväktare Erik Andersson som inte stod att känna igen i första halvlek. Även om den rutinerade målvakten svarade för ett par hemska räddningar i slutet av matchen var 2-o målet en rejäl miss från honom, och dessutom såg han darrig ut med fötterna ett par gånger. Inte likt Erik Andersson, som har gjort en bra säsong i övrigt.

Huruvida 3-1 till grönvitt var rättvist kan man säkert diskutera. Visst hade GBK mycket boll – i synnerhet efter David Johanssons röda kort – men det skapades inte mycket i andra halvlek. Däremot i första borde nog hemmalaget satt dit någon boll, men då var inte beslutsamheten den rätta. Den beslutsamheten hade dock AIF som var betydligt hetare i boxen, det visade inte minst Rickard Hedberg när han elegant placerade in 1-0 i matchupptakten. Just spelet i straffområdet är en viktig del i fotboll, så därför kan man i mina ögon heller inte ifrågasätta det rättvisa i lördagens resultat.

………………..

Får nog säga att Andreas Johansson vann matchen i matchen mot Fredrik Gustafsson. Anfallaren är oerhört tung att möta och var inblandad i det mesta som gästerna skapade.

………………..

Felix Hjertqvist Jonsson är en elegant mittback att skåda. Läser spelet föredömligt och avvärjer situationer innan det hinner bli just situationer.

………………..

När David Johansson fick sitt andra gula var det helt väntat. Efter sin första ostskiva hade han varit inblandad i flera moment som luktade varning, men lyckades inte lägga band på sig själv utan fortsatte att spela på gränsen tills han klev över densamma.

………………..

Trodde nog att Stua/Borg skulle äga mitten mer än vad de gjorde. Visst, sista kvarten forcerade de framåt, men innan dess höll AIF jämna steg. Minst.

………………..

För Gerdskens del blir det till att ladda om och lösa en kvalplats. Väl där kan som ni vet vad som helst hända.

………………..

Tycker ändå man såg varför Gerdsken har vunnit alla höstmatcher fram tills i lördags. Ett homogent och bra lag med många bollspelare. Nu har AIF visserligen tagit sex poäng av GBK, men jag tycker nog inte att grönvitt är 13 poäng bättre än gulsvart – som tabellen visar.

………………..

Gerdskens assisterande tränare Nicklas Sporre var inte nöjd med domarinsatsen i derbyt. Eller rättare sagt, han var så han kokade efter matchen. Lite ovanligt för en man som annars brukar stå och småle åt det mesta.

………………..

Grattis Alingsås IF. Division 3-platsen är helt välförtjänt, och se nu till att vinna serien så att mitt tips från i våras går hem också.

………………..

Frisco fick dra på sig guldhattarna i fredags efter 3-3 mot Sjömarken. Rena parodin, sa Anders Hindström om att det krävs kval för avancemang trots serieseger. Jag är benägen att hålla med.

………………..

På söndagen var det HIF Akademi som ordnade sitt avancemang. Rebecca Todorovic var stor hjälte när det blev 4-0 i matchen, och game, set, match i tabellen. Likt Frisco en mycket värdig segrare, och nu blir det division 2 för nästa generation HIF:are 2017.

………………..

Mitt SMSK mötte Södra Härene i fredags. Tycker att Alexander Asservik var en intressant spelare, och funderar på om han skulle kunna vara ett ämne för större äventyr än de på Granhagen.

………………..

På tal om Södra Härene. Jag kan avslöja att Tomas Magnusson slutar som tränare efter säsongen. Min gissning är att David Andersson tar över. Men det är som sagt bara en gissning.

………………..

Holmalunds damer tog en fin skalp hemma mot Östersund, när formstarke Beatrice Persson avgjorde igen. Jag tippade bortaseger, och den här veckan var Helgens Hetaste om möjligt ännu sämre än förra. Bara att ta nya tag.

………………..

VIK fick ”bara” 0-0 borta mot Skövde, och nu är serieledningen nere i fem pinnar. Efter Holmalunds seger mot Tibro är HIF kvar på andraplats på samma poäng som Gnosjö. På lördag åker Holmalund till Småland för att möta just Gnosjö. Tala om viktig match.

………………..

Emil Johansson var ”man of the match” när Herrljunga vann derbyt mot Säven/Hol. Samtliga tre HSK-mål kom från Johansson, och nu har plötsligt Herrljunga alla möjligheter att bli näst bästa lokala gäng efter Annelund.

………………..

Annelund kopplade nu ett rejält grepp om kvalplatsen efter seger mot Brämhult. Fyra poäng till godo nu med tre matcher kvar. Det ska kunna gå vägen.

………………..

Brämhults seger med 10-0 var inte bra för Hemsjö. Nu måste HIF ösa in mål i sin hängmatch för att återta serieledningen. Men just ösa in mål är ju något som Lisa Molin och Lisa Andersson gillar så visst kan det fortfarande gå vägen.

………………..

Hudene gjorde en stark insats och vann måstematch mot Saleby/Järpås. Därmed lever kvalchansen i allra högsta grad vidare för krigarna på Hybergsvallen.

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

Lämna en kommentar