ANNONS:
ANNONS:

Trollhättepojk tar över SAIK

Sollebrunns AIK satsar på nytt blod på tränarbänken när Anders Svensson från Trollhättan tar över division 5-laget.
– Det är på seniornivå jag vill hålla på, säger 44-åringen, som i år haft hand om Oddevolds U16.

Jesper Persson har de senaste två åren basat över Sollebrunn. Han har tagit dem från sexan till femman, men nu lämnar han över stafettpinnen till Anders Svensson. Denne har tidigare i livet bland annat varit assisterande tränare i Skoftebyns IF. Men i år har han jobbat med ungdomar i IK Oddevold.

– Jag trivs med att utbilda spelare och det har varit ett roligt år i Oddevold. Men det är ändå på seniornivå jag vill vara och när jag nu fick chansen att bli huvudansvarig kändes det som en rolig utmaning, säger Svensson, som inte känner till Sollebrunn särskilt mycket.

– Jag har jobbat en del som instruktör åt förbundet och då har vi varit på anläggningen, så jag vet att den är väldigt bra med både naturgräs, konstgräs och en inomhushall precis intill. Så att förutsättningarna för att träna fotboll är goda vet jag, men om laget vet jag egentligen ingenting.

– Min första uppgift blir att se över vad som varit bra. Sollebrunn har ändå vunnit sexan och sedan hängt kvar i femman utan större dramatik så det måste finnas saker man gjort bra. Visst har jag min syn på saker och ting men man måste vara ödmjuk nog att inte kasta omkull det som fungerat.

Som tränare beskriver Anders sig själv med ett ord som tydlighet.

– De tidigare gångerna jag jobbat med en trupp som vill träna mycket tror jag att jag uppfattats som tydlig. Jag vill gärna att alla positioner ska ha sina uppgifter både defensivt och offensivt, och det går också att skapa uppgifter när man lär känna sina spelartyper. Jag vill försöka ha rätt spelare på rätt plats med rätt uppgifter, då tror jag man får ut mest av laget.

Anders Svensson kommer att bekanta sig med sitt nya gäng nu under inomhussäsongen. Men han kliver inte igång fullt ut i träning förrän efter nyår.

– Men i huvudet har jag redan kört igång, fotbollsidiot som man är, säger han med ett skratt.

……………………..

Från Sollebrunns håll är det också klart att Ole Kugelman fortsätter som tränare för klubbens damlag. Om det även 2018 kommer att ske i samarbete med grannklubben Stora Mellby återstår att se.

……………………..

Det är nu också klart att Kristoffer Holmén fortsätter som tränare i Annelunds IF. Till sin hjälp för att Tobias ”Åke” Andersson som blir spelande assisterande tränare i den nyblivna division 6-klubben.

Lämna en kommentar