ANNONS:
ANNONS:

Tung premiär för AFC

Årets första Bredsida som innehåller några rader om en seriematch.

Alingsås FC lämnade Alingsås med buss i fredags och återvänder till samma stad nu under måndagen. En sådan resa hade givetvis varit lättare med tre poäng i bagaget, men nu blev det inte alls så. Hemmalaget Morön var effektivt och när AFC inte spelade tillräckligt bestämt på egen planhalva kunde norrlänningarna till slut vinna med klara 4-1.

Givetvis en tung premiär – det är ju alltid det när man förlorar. Men det är extra tungt att släppa fyra baljor direkt i premiären, det kan få både tränare och spelare att börja fundera. Nu blir det till att gnugga på i veckan för att sedan ladda om inför hemmapremiären mot Uppsala. Där skulle både en bättre prestation och ett bättre resultat sitta fint för att inte seriestarten ska se riktigt jobbig ut.

…………….

På fredag är det 23 april. Det datumet har både Svenska fotbollförbundet och Västergötlands fotbollsförbund aviserat som nästa beslutsdatum om hur säsongen 2021 ska te sig. Återstår att se om det kommer någon besked i slutet på veckan således.

…………….

Johan Elmander är klar som expert för Radiosporten över sommarens fotbolls-EM. Den såg jag inte komma, men ska bli kul att se (eller snarare höra) honom i en helt ny roll.

…………….

I lördags tippade jag Morön-AFC i årets första Helgens hetaste. Tipset löd 1-1 och var en bra bit ifrån verklighetens 4-1. Nya tag på tipsfronten till helgen.

…………….

Nog för att Champions League numera inte är lika hett i mina ögon som det var för några år sedan. Men att ett gäng av de största klubbarna ska bojkotta UEFA:s turnering för att istället starta en egen super duper-liga känns mycket märkligt. Bara att hoppas att sista ordet inte är sagt i den historien.

…………….

En ömmande hälsena stör min 25:e seniorsäsong något. Snittet på en träning i veckan håller än så länge, och kanske att det kan fortsätta nu när Brynets gräsmattor har öppnat för året. Lite mjukare underlag kan ju göra underverk för en sena.

…………….

Tack till alla er som skickat in förslag på lokalfotbollsvitsar. Nu är satsningen på att göra coronavåren lite roligare över för den här gången.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar