ANNONS:
ANNONS:

Nytt derby på gång

I morgon möts Alingsås IF och Holmlunds IF på Mjörnvallen. Hemmalaget AIF brottas med skadebekymmer inför det viktiga derbyt, medan Johan Nilssons HIF har en någorlunda skadefri trupp.

AIF-tränare Per Krantz var inte nöjd med den andra halvlek i förlusten mot GBK i fredags.

– Tycker att vi vek ner oss som lag efter att vi startat matchen riktigt bra första 35 minuterna. Klart att skadorna på Glännbro och David Johansson spelade in, men vi har klarat av att spela utan våra toppspelare förut, säger Krantz.

Skönt då att det redan fem dagar efter derbyförlusten väntar ett nytt derby.

– Jag tror att vi är fulla av revanschlust efter Gerdskenmatchen så vi ser fram emot matchen. Kul med derby igen, och förhoppningsvis kan de som nu får chansen visa att de vill ha en plats i startelvan.

Marcus Johansson är avstängd efter två gula kort senast, och Per Krantz har även räknat bort Andreas Glännbro och David Johansson.

– Skulle någon av dem kunna spela vore det en stor bonus. Davids ljumske blev helt blå efter matchen så den sträckningen var nog ganska rejäl, säger Per med en suck.

Holmalund kommer närmast från 1-1 mot Skövde, och från det rödvita lägret rapporteras det inte om några avstängningar. Adam Axede och Tobias Nordgren är snart spelbara efter sina skador, men det är tveksamt om comebacken sker redan i morgon.  Alfred Johanson däremot har spelat färdigt för säsongen.

– Alfred är på en resa och sen ska han operera sig i området vid höften. Så vi räknar inte med honom mer i år, säger tränare Johan Nilsson, som tror att dagsform kommer avgöra derbyt.

– Känns som det kan gå hur som helst, precis som de flesta matcherna i den här serien. AIF var ju två olika lag i första och andra halvlek mot Gerdsken så vi får hoppas att de kommer ut mot oss som i andra halvlek då.

Noterbart är att Viktor Dahlström fått chansen i HIF på senare tid, och har gjort det bra enligt Johan Nilsson.

– Absolut, mot Ulricehamn var han bland planens bästa och senast skötte han sig också väldigt bra. Han är en mer fysisk spelare än Marcus Heed som är mer bollskicklig, så det är bra med olika alternativ.

En som visat målform på sistone är André Nilsson. Johan berättar också att André sett riktigt bra ut de senaste matcherna.

– Han är ju inblandad i det mesta framåt från sin fria roll på vänsterkanten. Och nu det sista har han haft bra utdelning.

TÄNKBARA STARTELVOR
AIF
James Clark

Jocke Larsson
Adam Borhammar Wahlin

Felix Hjertqvist Jonsson
Fredrik Wiland

Chris Balkerud
Johan Eriksson
Ludvig Andersson

Rickard Hedberg
Andres Johansson
Oliver Östlind

HIF
Linus Krantz

Sebastian Bülow Andersson
Sebastian Mårtensson
Robert Kovacevic
Viktor Dahlström

Sebastian Sannestål
Jamie Makindu
Anton Stenseke
Christoffer Ängberg
André Nilsson

Marcus Pettersson

SENASTE FYRA  MÖTENA
2012
2/6 Holmalund – Alingsås IF 1-1 (1-1)
Mål: 1-0 (11) Andreas Benjaminsson, 1-1 (45) Klas Rubendahl.

18/8 Alingsås IF – Holmalunds IF 1-4 (0-2)
Mål: 0-1 (39) André Nilsson, 0-2 (44) André Nilsson, 0-3 (66) Andreas Johansson, 0-4 (86) Sebastian Mårtensson, 1-4 (89) Patrik Elmander. 

2013
1/6 Holmalund – Alingsås IF 0-0

17/8 Alingsås IF – Holmalunds IF 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 (32) Markus Wiland, 1-1 (55) Jonny Larsson, 2-1 (939 Andreas Glännbro.

Klicka här för aktuell tabell.

Lämna en kommentar