ANNONS:
ANNONS:

Två seriesegrar på två dagar

Den sista matiga seriehelgen sammanfattas här nedan i en Bredsida.

Alingsås IF blev helgens första lokala seriesegrare. Därmed har man klarat av det alla – inklusive klubben och spelarna – trodde och hoppade på. Inte alltid helt enkelt att vara stor favorit i en serie men AIF har både haft förmågan att städa av de ”enklare” matcherna och dessutom var man bäst när det gällde som mest i seriefinalen för ett par veckor sedan.

AIF har gjort flest mål i serien och släppt in minst antal. Det understryker att tabellen inte ljuger den här gången heller. För övrigt starkt att släppa under ett mål i snitt per match, vilket grönvitt lyckades med.

Andreas Johansson har inte varit samma lysande stjärna som när AIF vann fyran för två år sedan. Men han har ändå visat klassen emellanåt, inte minst i viktiga lägen som när säcken skulle knytas ihop i lördags. I övrigt är det Oliver Östlind, Ludde Andersson och James Clark som stulit de flesta av rubrikerna under året, även om det så klart finns ett starkt kollektiv i årets upplaga av AIF. Utan ett sådant vinner man sällan en serie.

Nu kan vi se fram emot tre Alingsåslag i samma division 3 under 2019. Det betyder ett gäng derbymatcher och dessutom kan snacket om sammanslagning eller samarbete aktualiseras när röster om att man borde göra en satsning ihop kanske dyker upp igen.

Men nästa år är nästa år. Först ska en höst och vinter klaras av, och det ska bli roligt att se om Niklas Klingberg kan lyckas med det ingen annan lyckats med på senare tid. Nämligen att förvandla AIF från ett jojo-lag till ett stabilt division 3-lag. Hur mycket ska värvas? Försvinner någon av de äldre? Hur stora kliv tar de tonåringar som så smått skolats in i år? Väljer Klingberg att lira på heltid för att stärka upp startelvan?

Allt det där lär vi få svar på en tid innan det vankas premiär i trean i april månad.

På tal om division 4 så missade Kronäng chansen att bli bästa tvåa. Kryss mot Ulricehamn betyder att Främmestad och Ardala gjorde sällskap med AIF direkt upp till trean. Kronäng, Skara FC och Ulricehamn får kvala. IFK Trollhättan missade kvalplatsen på målskillnad efter torsken mot AIF.

…………….

Annelunds IF blev andra AIF-lag att spela hem en serie den gångna helgen. Bortamatchen mot Södra Härene blev helt utan dramatik efter att AIF tagit ledningen redan i första spelminuten, och Krille Holméns gäng kunde fira återkomsten till femman efter bara ett år. Synnerligen välförtjänt och jag tycker det var bra att man aldrig hann vänja sig vid att Annelund lirar i sexan. För de hör inte hemma där.

…………….

Gerdskens säsong är slut för i år. Det lilla kvalhoppet som fanns försvann i slutet av lördagens första halvlek. Då tappade Holmalund in två mål mot IFK Tidaholm och när IFK Skövde redan gjort 1-0 på G-vallen var det en lång väg för Gerdsken att vandra mot att bli tvåa.

Den vägen blev också för lång då varken GBK eller HIF lyckades vända på sin match. Nu blev GBK fyra, vilket jag tycker är en prestation i paritet med fjolårets andraplats då årets serie är genomgående bättre.

Holmalund hamnade till slut på en stabil mittenplacering. Ändå klart godkänt efter den miserabla starten i våras.

…………….

Vårgårda IK tog ett jättekliv i tabellen efter starka 4-0 borta mot Örebro. Men det är fortsatt oerhört jämnt på nedre tabellhalvan så VIK kan inte slappna av än, även om läget ser klart bättre ut nu med två matcher kvar.

Man ska också komma ihåg att Vårgårda tagit poäng i sju av de åtta senaste matcherna, så formen är det inget fel på. Dessutom har man hållit nollan i två raka matcher och Albinot Rexhepi är uppe på 20 mål efter lördagens två fullträffar. Nu återstår två tuffa matcher mot FC Trollhättan och Stenungsund, och sannolikt behövs det ytterligare någon poäng. Men med VIK:s form är jag nu mer optimistisk än jag varit tidigare under hösten.

På tal om Vårgårda. Sicken comeback David Lager gjort i den röda tröjan. Hoppade helt enkelt in styrde upp backlinjen.

På söndagen uppdagades en liten het potatis från Vårgårdas serie. I Karlstads BK:s segermatch mot Vänersborgs FK ska en spelare som borde ha varit avstäng deltagit, det menar VFK. Spelaren ska ha fått sin tredje varning i omgången före mot IK Gauthiod, men den varningen finns inte med i matchprotokollet. VFK ska tydligen ha varningssituationen på video, och jobbar nu för att få segern mot Karlstad BK i efterhand. Det skulle vara tre viktiga pinnar för VFK, samtidigt som FC Trollhättan skulle närma sig serieledaren Karlstad om de mister tre poäng. Fortsättning följer.

…………….

I 0322-femman avslutade ÖSK sejouren i femman mes stil. Seger hemma mot ett för sitt kontrakt Herrljunga är starkt gjort, men samtidigt underligt att inte Herrljunga kan frambringa tillräcklig energi för att helt enkelt bara gå ut och vinna en sådan match. Nu räddades HSK istället av att Säven/Hol gjorde sitt mot Bollebygd/Olsfors, som nu får kvala för sin överlevnad.

Totalt sett är det nog lite för klen utdelning i den här serien för våra lokala lag. Två lag ur, HSK snubblande nära att tvingas kvala och dessutom misslyckades Säven/Hol med att slå sig in på topp två.

…………….

I sexan var det utöver Annelunds serieseger tämligen odramatiskt. Mjörn kryssade mot bottenlaget Borgstena medan Hemsjö vann klart mot Sjövik, vilket ringade in de båda lagens formkurvor de sista veckorna.

Frisco räckte inte till mot Arentorp/Helås i Falköpingssexan och i Trollhätteserien avslutade SMSK med att slå Wargön medan Långared satte punkt med en seger mot Upphärad. Nu hoppas vi för den lokala fotbollens skull att ryktet om att BoIS försvinner från seriespel 2019 bara är ett just ett rykte.

…………….

Alingsås FC fick med sig 2-2 från hemmamötet med ett för sitt liv kämpande Skoftebyn. Utan Lisa ”Mini” Johansson klev tränaren Jenny Holm in som anfallare, och visade direkt vägen med ett mål. Ändå fint på något sätt. Nu blev AFC fyra, vilket i mina ögon är klart godkänt.

…………….

Frisco avslutade med stil när man vann mot Sil i serieepilogen. Deras serieseger i division 2 kunde knappast ha kommit mer lägligt eftersom Frisco i år firar 50 år med damfotboll på programmet. Längst i Sverige tillsammans med Skepplanda BTK. Det är respekt.

…………….

Östadkulles damer inledde kvalet med hemmamatch mot Hörnebo. Där var resultatet 1-1 lite av en missräkning, och nu står ÖSK över kommande helg innan man möter Tidaholms GoIF om två veckor. Fördelen med det upplägget är att man vet exakt vad som kommer att krävas inför den avslutande matchen.

…………….

Gustav Carlsson gjorde alltså fem mål när Annelund krossade Södra Härene. Där kan man tala om att skjuta upp sitt lag i femman.

…………….

Albinot Rexhepi har gjort 20 mål i division 2. Den siffran skojar man inte bort.

…………….

Förutom VIK:s division 2 är nu samtliga lokala serien färdigspelade. På kvalfronten fick vi år dessutom endast ett lokalt enda lag i Östadkulle. Med andra ord är det inte många matcher kvar av fotbollsåret 2018, vilket betyder att tabellsidan börjar bli komplett.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

3 svar på ”Två seriesegrar på två dagar”

  1. En som vanligt mycket bra skriven bredsida. Dock har Vårgårda IK hållit nollan i till och med 3 matcher 0-0 mot IK Gauthiod innan 4-0 matcherna.

    Svara
  2. Angående spelare i Karlstad BK. Jag är ”rätt” säker på att det är informationen i Fogis som gäller. Spelaren blev ej bokförd där och fick då spela mot Vänersborgs FK. Jag gissar på att resultatet står sig men att spelaren ev kan bli avstängd kommande match. Det kan även uppstå problem ifall domaren anger en annan spelare som varnad i Fogis. Då kan hen i verkligheten bara fått 2 varningar men 3 i Fogis och spelar då omedvetet avstängd. Slutsatsen är att båda lagen kontrollera både sina och motståndarens uppgifter innan man skriver på. Det är ”lätt” att domare ute på plan markerar fel i stridens hetta…

    Svara

Lämna en kommentar