ANNONS:
ANNONS:

”Vad är möjligheten här?”

I dag är det Jenny Holm som är gästskribent. Den här gången resonerar hon om möjligheterna som finns för att nästa säsong skapa något bra för flick- och damfotbollen i Alingsås.

Framtiden är oviss men ändå har den aldrig sett ljusare ut för flick- och damfotbollen i Alingsås.

År 2018 är vi inte längre en del av Holmalunds IF. År 2018 är vi inte längre Holmalunds IF Dam. År 2018 har vi just nu ingen hemvist, inte för vårt lag i Elitettan, inte för vårt F19 lag i F19 Allsvenskan Södra och inte heller för vårt Akademilag i Division 2 Dam Norra Götaland.

Däremot ser 2018 ljusare ut än någonsin. Nu har vi äntligen en riktigt fin chans att skapa något stort, något utvecklande och något så viktigt. Inte bara för flick- och damfotbollen i Alingsås, Västra Götaland och Sverige, utan också för Alingsås och vårt samhälle i stort.

I lördags var det halvdagskonferens för nuvarande Holmalunds IF Dam med tränare, ledare och damsektion, och nuvarande Alingsås KIK med tränare, ledare och deras styrelse, där Alingsås flick- och damfotbolls framtid diskuterades. Det finns många frågor som kanske ses som stora och främmande och också därmed skrämmande.

Framförallt den ekonomiska frågan av fördelning och det utsatta läget en damelitfotbollsförening oftast står inför samt hur en förening med både bredd- och elitverksamhet kan fungera utan att ta ut varandra. Detta är stora och framförallt viktiga frågor men det allra största och viktigaste frågan är väl ändå: vad är möjligheten här?

Vi har världens chans att skapa de allra bästa förutsättningar för tjejer som vill spela fotboll i och runt omkring Alingsås så länge de vill och på den ambitionsnivån de vill! Vi kan tillsammans skapa en förening som både står för bredd och elit, som framförallt står för att alla tjejer har rätt att spela fotboll så länge de vill med de allra bästa förutsättningar som kan ges.

Det gör vi genom bra utbildning och utveckling för fotbollsspelaren Anna, men också för människan Anna. Fotboll är glädje och fotboll är gemenskap. Dessa två nämnare är också de viktigaste, oavsett om man vill nå den allra främsta eliten som fotbollsspelare eller bara spela i sin stad med sina vänner.

Tänk. För en gångs skull kan vi sätta en flick- och damidrott framför en pojk- och herridrott. För en gångs skull kan vi ge en ärlig chans till små tjejer att drömma. Att drömma om att kunna leva på sin idrott, på sin fotboll. För en gångs skull kan vi ge goda förutsättningar för att tjejer skall kunna få sin dröm i uppfyllelse, genom att visa att i Alingsås satsar vi på tjejerna. I Alingsås skapar vi goda förutsättningar, tillsammans, genom att bygga en bra förening från grunden. En förening där vi inbjuder ALLA tjejer till att vara med, liten som stor, någon som vill nå toppen eller inte.

Trots att det finns skrämmande frågor som rör en främmande framtid så finns det fler möjligheter än risker. Vi kan tillsammans – Alingsås KIK, Holmalund Dam, Alingsås kommun, sponsorer och människor i och runt Alingsås – skapa något stort. Det är inte bara ur ett fotbollsperspektiv utan också ur ett samhällsperspektiv. Vi kan tillsammans framhäva och lyfta tjejers utveckling och status som människor. Vi kan tillsammans skapa goda förebilder för samhällets unga tjejer. Vi kan tillsammans skapa att en dröm inte slutar vid att vara en dröm, utan visa att även drömmar kan gå i uppfyllelse.

Så trots att vi i Holmalund Dam inte har någon hemvist säkrad inför 2018 än, så har inte heller 2018 sett ljusare ut. Det är upp till oss nu att göra skillnad, och jag tror inte någon vill missa denna chans. En chans att skapa något stort och så viktigt för våra tjejer i samhället.

Tillsammans lyfter vi flick- och damfotbollen i Alingsås och tillsammans lyfter vi även unga tjejer som människor!

FAKTA JENNY HOLM
Födelseår: 1992.
Familj: Mina två missar här omkring, men i Sala/Stockholm: mor, far, lillebror och storasyster med familj.
Bor: Mölndal för tillfället.
Klubbar i karriären: Fjärdhundra SK (moderklubb), Fanna BK, RIK/MIK, Djurgårdens DFF, Hammarby DFF, Jitex BK, Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: TF sportchef för Holmalunds IF Dam och tränare för HIF Akademi.

Lämna en kommentar