ANNONS:
ANNONS:

”Vad vore en förening utan alla dessa människor?”

Sofia Björklund är veckans gästskribent. I dag skriver hon om hur viktigt arbete alla eldsälar gör i våra föreningar runt om i trakten.

Redan min tur kände jag när sms:et om påminnelse att det är min tur att skriva trillade in. Veckorna bara flyger iväg och nu är det redan påsk och det börjar närma sig premiär för damerna. Det känns som om det fortfarande skulle vara februari men det är säkert det underliga vädret som är en bidragande faktor till att det känns så.

Vi har en träningsmatch kvar och hoppas att vissa saker kommer sitta efter lite nötande och tjötande på våra träningar. Jag talar nog för alla i laget att det ska bli en spännande säsong med många utmaningar som väntar men också många skratt och en och annan överraskning.

Några av oss i damerna va nere och kikade på herrarnas match i fredags och det va kul att se så mycket folk i premiären. I paus så promenerade några av oss ner till klubbhuset och hämtade täckjackor . Det blåste en del på Tånga (som det alltid gör) och även om solen va framme så var det kallt. Det var skönt att sitta i en varm jacka medans herrarna vann sin match. Alltid härligt att ta 3 poäng, grattis gubbar! Ska bli kul att följa er resa denna säsong .

I dagarna har jag gått och funderat på vad jag vill lyfta och jag skulle vilja skriva om hur beroende vi i föreningar är av alla ni föräldrar, kompisar och bekanta som ställer upp i kiosk, fotograferar, kör till och från matcher och alltid ställer upp med volontärarbete. För vad vore en förening utan alla dessa människor? Det skulle aldrig gå att driva så stort utan er.

Ni eldsjälar som planerar och balanserar era liv kring era barn och era partners. Allt som oftast är det samma människor som redan har mycket som även drar i ännu mer. Ni är så drivna och vill så mycket. Ni lägger ner tid på oss i föreningen på er lediga tid, ni planerar träningar för era barn, ni löser alltid en kiosktid eller en körning och ni gör det med glädje.

Föreningsmänniskor är en viss typ av människa som man har så mycket gemensamt med och man alltid har så lätt för att kunna prata med. Ni har en förmåga att få människor att känna sig inkluderade och gör oftast detta på ett varmt och fint sätt. Härliga människor rakt av skulle jag vilja säga. Oavsett förening så jobbar alla för att det ska bli bättre på ett eller annat sätt. Alla föreningar har sina utmaningar men det känns som om att oavsett vad det är så löser man det. Man pusslar lite hit och dit och voilà så har ni kommit fram till en lösning.

Jag var iväg förra helgen på Idrottslyftet i Uddevalla och det var en väldigt bra konferens med folk från handboll, fotboll, innebandy, hockey och basketföreningar ifrån hela Västra Götaland. Oavsett vilken sport man spelar eller vilken förening man tillhör så vill alla dra åt samma mål. En förening där man ska trivas, utvecklas som spelare, känna trygghet och känna sig hemma. Det var kul att få möta människor ifrån lite högre satsningar, som bland annat Borås baskets ledning som var där och delade sina upplevelser för mig vid middagen. Vi hade så trevligt ihop så det blev även quiz och lite snack på kvällen. Och jag försökte få in allt av deras kunskap och erfarenhet kring en förening och hur mycket jobb det ligger kring allt som ska fungera. Det va även fint att få höra alla engagerade föräldrar som med olika förslag kunde förbättra för de yngre i just deras förening. Hur de brann för att kunna se till att alla barn skulle kunna ha samma möjligheter för att kunna göra det som de älskar.

Det är detta som är det fina i idrotten, här känner man sig välkommen och man är inkluderad på det sättet man skulle vilja önska.

För egen del så känner jag mig tillfreds med läget i min egen förening just nu. Vi i VIK verkar ha en bra vårsäsong att se fram emot, vi växer på ungdomssidan och i senior känns det som om att bitarna börjar falla på plats. Det finns lite att pyssla med men å andra sidan så finns det alltid något som ska färdigställas eller grejas med. Jobbet inom föreningen tar aldrig slut. Vi jobbar på hela tiden mot nya mål.

Så därför vill jag lyfta ER som får oss att fungera. Ni eldsjälar som kommer i ur och skur, ni som tränar alla våra barn och ungdomslag. Ni som löser och planerar allt kring er förening. Ni linjedomare som viftar med flaggan i pissregn och ni som ser till att det alltid finns kaffe. Det är på tack vare er som just er förening kan leva vidare och att vi kan få göra det vi älskar. Nämligen att sparka boll. Stort TACK till er och för er vilja och styrka i att fortsätta jobba på.

Och nu ser jag fram emot att få kunna börja läsa om alla matcher här på lokalfotboll. Det har jag gjort i många år och trots att jag inte är en
måndagsfantast så är ”bredsidan” alltid lika välkommet. Även om jag är en ivrig ”Min fotboll-användare” så är det gött att få läsa lite på sidan om hur matchveckan gått för alla lokala lag. Så även ett stort tack till dig Jonas som är så driven här på sidan. Alltid kul att läsa om de lokala lagen och även din input på spelet.

Så nu sparkar vi igång denna vårsäsongen och hoppas på en mycket givande säsong för alla våra lag här i bygden. VAMOS !

Mvh Fia

SOFIA BJÖRKLUND
Födelseår: 1985.
Familj: Sambo och två tonårsdöttrar.
Bor: Vårgårda.
Klubbar i karriären: Rångedala IK, Kronängs IF, Södra Härene IF och nuvarande klubb Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Vårgårda IK såklart!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Vårgårda IK.

Lämna en kommentar