ANNONS:
ANNONS:

"Valde mellan Frölunda och Blåvitt"

Klas Rubendahl är veckans gästskribent här på sidan. I dag fokuserar han på stundande silly season, och skriver bland annat om när han var som hetast på marknaden.

Ruben

Hösten är kommen och fotbollssäsongen är slut för de flesta svenska lag. Nu går lagen på lite välbehövlig vila för att ladda batterierna inför 2017. Istället börjar nu den berömda och spännande ”silly season”. Vilka lämnar? Vilka kommer?

Lyckas man som klubb under dessa månader har man vunnit mycket inför efterföljande säsong. Som spelare är perioden spännande. Speciellt om man gjort en bra säsong och har chans att värvas till en bättre klubb.

Min mest aktiva ”silly season” var hösten 1999. Jag hade gjort min bästa säsong i Holmen och kände att det var dags att gå vidare i karriären. Jag hade varit ordinarie i A-laget i 3-4 år och kände mig mogen att lämna fadershuset. Elfsborg var lite intresserade hade jag hört tidigare. Man gick hemma och var lite förväntansfull och hoppades att telefonen skulle ringa. Detta var på tiden då folk ringde hemtelefonen.

Då jag fortfarande bodde hemma var det ofta mor och far som lyfte på luren. När jag kom hem en kväll så var pappa Göran lite uppspelt märkte jag. Han berättade att legenden Torbjörn Nilsson hade ringt och sökt mig. Då jag inte var hemma slutade det med att pappa satt i luren med Uefacuphjälten en dryg halvtimme och snackade…

Torbjörn tränade Västra Frölunda som kom femma i allsvenskan det året. Efter det gick telefonen varm ett tag och det fanns en del klubbar som var intresserade. Moss, IFK Göteborg, GAIS bl a.

Då jag ville spela i Allsvenskan valde jag mellan Frölunda och Blåvitt. Jag provtränade med Frölunda i två veckor och fick ett jättebra intryck av klubben. Nästa anhalt var Kamratgården. Blåvitt på den tiden var gigantiska i Sverige och hade spelat Champions League de senaste åren. Dom hade värvat de bästa svenska spelarna men hade en ganska misslyckad säsong bakom sig.

Andretränaren Ruben Svensson hade ett gott öga till mig och var intresserad men huvudtränaren hade ingen vidare koll. Jag tränade ett par veckor men blev överraskad över hur det var under träningarna. Truppen var alldeles för stor och en del spelare var missnöjda och gnälliga. Träningarna var inget vidare och när vi skulle spela helplan körde vi 13 mot 13! Det var ändå ett minne att lira fotboll med Johnny ”Bråttom” Ekström.

Då truppen redan var överbefolkad av mittfältare blev det ett naturligt val att gå till Västra Frölunda.

Hur ”silly season” i Alingsåsfotbollen blir återstår att se. Det kommer nog tisslas och tasslas en del och det ryktas om att Mökander buggat en hel del spelare och ledare…

/Klas

FAKTA KLAS RUBENDAHL
Födelseår: 1977.
Familj: Fantastiska Linda, William, Emilia, Isabelle och Leonella.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalund, Västra Frölunda, Husqvarna, GAIS, Skärhamn, Alingsås, Norrby.
Lokal favoritklubb: Holmalund P05.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Tränare för Holmalund P05 och förälder i Alingsås KIK F07.

Lämna en kommentar