ANNONS:
ANNONS:

"Vårens höjdpunkt är här"

Jessica Pettersson skriver i dag om hennes känsla inför den kommande premiärhelgen, som hon beskriver som vårens höjdpunkt.

HIF_jubel

Snart är det dags, imorgon drar det igång. Kampen om guldet. Under fredag, lördag och söndag har sex av våra lokala lag seriepremiär. Äntligen är försäsongen över och vårens höjdpunkt är äntligen här!

I herrarnas division tre gästas Vårgårda IK av IFK Falköping och i division fyra hälsar Kinna IF på hos Alingsås IF. Gerdskens BK i fyran, Holmalunds herrar i trean och FC Alingsås premiärspelar i division 5, samtliga tre på bortagräs.

Helgens stora höjdpunkt, enligt mig, sker på lörda. Avspark 15.00 på Brogårdsvallen (eller på stadens konstgräsplan, oklart i skrivande stund) där Holmalunds IF gästas av IF Limhamn Bunkeflo och därmed gör man premiär i Elitettan. Sveriges näst högsta serie på damsidan.

Jag kommer själv att befinna mig på Brogårdsvallen på lördag, tillsammans med några vänner, och jag hoppas att det blir lång kö till kaffet i halvlek. Och med det menar jag givetvis att jag hoppas fler Alingsåsinvånare bevittnar premiären i Elitettan. Det var längesedan Alingsås hade ett fotbollslag så högt upp i seriesystemet och bara det gynnar den lokala fotbollen enormt. Holmalunds damer har för andra gången satt caféstaden på fotbollskartan och där hoppas vi få befinna oss ett bra tag framöver. Ett bra sätt att tacka dem är givetvis att heja från läktarplats!

Visst är det fantastiskt med dagens teknik och möjligheten att följa matcherna digitalt, via twitter eller andra rapporteringar, men det är inte så vi stöttar våra lokala lag. Det är på arenorna, när vi bevittnar matcherna live och applåderar åt laget vi håller på som vi verkligen visar stöd. Antingen klappar vi händerna för vårt absoluta favoritlag, eller för de lokala lag vi för dagen hoppas ska ta tre poäng. Så när säsongen nu drar igång hoppas jag vi är fler som tar oss till våra arenor runt om i lokalområdet, köper en kaffe och en korv med bröd och hejar fram våra lokala stjärnor till seger.

Lämna en kommentar