ANNONS:
ANNONS:

Vårens sista Bredsida

Nu är många på semester , både från jobb och fotboll. Men en liten sista Bredsida hinner vi med.

Hemsjö blev vårsäsongens sista vinnare då de körde över Norrmalm med hela 5-0 i vårepilogen. Masum Ok var mannen för dagen när han svarade för hela fyra av målen, och HIF parkerar på en stabil placering aningen bättre än många av seriens lag men aning sämre än de allra bästa.

…………

Mjörn lirade också i helgen men det blev torsk med 5-3 i den svåra bortamatchen mot Trollhättan Syrianska. Hemmalaget rann ifrån innan Mjörn putsade siffrorna något efter paus. Fortsatt tufft med många lag insyltade runt det där kvalstrecket som hotar Mjörn.

…………

Herrljunga tog en ganska stark pinne genom 0-0 hemma mot Falköpings FK. Känslan talar starkt för att både HSK och Annelund kommer klara kontraktet utan större dramatik, även om våren varit något svajig från båda gängen. AIF satte ju punkt med en finfin seger mot Skultorp efter två mål av Albin Karlsson.

…………

Alingsås City svarade för vårens bottennapp när de föll borta mot Hedared med 2-1. Nu är det fyra poäng upp och en match mindre spelad för City gentemot Borås AIK och det avståndet tror jag är för stort. Dessutom ligger nu Brämhult före City, som därmed måste göra en riktigt stark höst för att sluta topp 2.

…………

Mitt SMSK avslutade våren med förlust i toppmötet med Levene/Skogslund. Trots ledning med 2-0 och 3-2 och ett par bra lägen till 4-4 i slutet blev det till slut stryk med 5-3. Kunde ha slutat annorlunda, men gästernas tyngd och beslutsamhet gjorde att vi vägde lite lätt sett över 90 minuter. Nya tag till hösten.

I samma serie tog Frisco en fin skalp borta mot Hjärtum – kul att Reine Hedéns gäng fått betalt i form av poäng nu på slutet. Södra Härene vann klart mot Vedum med 3-0 och hakar på i toppen där nu Levene/Skogslund satt sig i förarsätet inför hösten.

…………

Ja, nu är ännu en vårsäsong över. Alingsås FC gör succé i Elitettan och har inför hösten för första gången en bra chans att ta sig upp i allsvenskan. Det vore så klart en bedrift utöver det vanliga, och det ska bli mycket roligt att följa laget under hösten. 2001 spelade Holmalund IF i allsvenskan så det är över 20 år sedan det begav sig sist på den allra yttersta eliten i Alingsås.

…………

I herrtrean vete fasen om AIF har det som krävs för att vinna serien. Skövde går starkare än vad jag förväntat mig och mot slutet av våren har AIF inte varit den maskin vi såg under vårens första del. Kampen går vidare, men just nu talar mycket för att det blir ett svårt kval för Grönvitt för att nå division 2.

I andra ändan av tabellen ligger Holmalund prekärt till. Laget har inte räckt till men jag hoppas att Mikael Prodér kan lyfta HIF ovanför strecket under hösten – känns som 50-50 att att det uppdraget lyckas.

Gerdsken avslutade våren med bravur och har goda möjligheter att rida vidare på den vågen. Anpassningen till trean har gått snabbt för det unga laget men sannolikt kommer det nya svackor för det här gänget. Men stabiliteten och högstanivån har ändå vuxit till sig rejält och med det här utgångsläget inför hösten bör det bli nytt kontrakt.

Vårgårda IK har visat en trygghet och en stabilitet fullt tillräcklig för ett division 3-lag. Om inget oförutsett händer kommer laget fortsätta att både vinna och förlora för att sedan dra handbromsen i mitten av tabellen. Utan Mohammed Abulrahman tror jag offensiven är för tunn för att utmana AIF och Skövde, men strax där bakom ska VIK vara med och kriga.

…………

Frisco går mot en spännande höst i division 1. Just nu är det två poäng upp till kvalplatsen om fortsatt division 1-status och rimligen kommer Daniel Anderssons gäng fortsätta att kriga runt de där strecken i höst. Inga större marginaler att gå på och det gäller att vinna rätt matcher för att det ska bli nytt kontrakt. Det blir tufft, men chansen finns absolut!

…………

För egen del tog vårsäsongen en snabb vändning efter ett samtal inför SMSK:s premiärmatch mot Sollebrunn. Först inringd och sedan inbytt, och helt plötsligt var jag en del av det lag som jag mest följt på avstånd under försäsongen. Totalt har det blivit åtta matcher av tolv möjliga och dessa åtta har avverkats utan några som helst skadeproblem. Bara det är en seger i sig för min del. Till hösten väntar köksrenovering och lite annat smått och gott, så fotbollen kommer även då att avhandlas enligt devisen vecka för vecka. Men visst är det rätt kul när domaren blåser igång matchen!

…………

På tal om domare har jag på senare år svängt i hur jag bedömer deras insatser. I sexan får man finna sig i att domslut blir fel och att saker helt enkelt missas av domaren. Det har jag inga problem med längre – vilket jag nog hade svårare att svälja för tio år sedan. Nu är istället deras stil och personlighet det viktigaste för mig. Domare som kan kommunicera på ett ödmjukt och bra sätt gillas, medan motsatsen går fetbort för mig.

…………

Fotbolls-EM är igång i England och Sverige inledde med 1-1 mot Nederländerna. Min bedömning är att svaga beslut och svagt utförande sista tredjedelen kostade poäng då det fanns flera möjligheter att sätta en sistapass som genererat målchans. Bäst på plan var Miedema som låg bakom Nederländeras kvittering efter paus.

…………

Skytteligan och tabellsidan är uppdaterad sedan vi hördes av i en Bredsida.

…………

Nu blir det semester några veckor och som vanligt lovas det ingen specifik frekvens mellan inläggen här på sidan. Gästskribenterna tuggar på varje onsdag och det är också möjligt att det dyker upp andra saker mellan varven. Så håll lite utkik från solstolen så får vi se helt enkelt.

Trevlig sommar – så hörs vi om inte annat när det vankas höstsäsong.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar