ANNONS:
ANNONS:

”Varför svinar vi inte mer?”

Martin Lund fokuserar den här onsdagen på VM. Vad annat finns att göra när Sveriges öde avgörs i eftermiddag mot Mexiko.

Det var längesen en förlust tog så hårt på mig som det gjorde på midsommardagen.

Jag och flertalet vänner laddade upp inför matchen med Sea Lodge på Smögen, så man var i minst sagt bra form när man bänkade sig i soffan till matchen. Musikgruppen Du&Jag spelade ”När vi gräver guld i USA”, ”In med bollen i mål” och som man eggade igång där på klipporna.

Allt var verkligen upplagt för en episk dag, men ingen har väl missat hur allting slutade på Fisht Stadium i Sotji. Jag försöker tänka tillbaka och minnas liknande antiklimax, men i detta nu finner jag inget av samma kaliber.

Varför kunde vi inte bara stänga matchen när Jerome Boateng blev utvisad? Istället tar vi felbeslut på felbeslut.

Varför svinar vi inte mer? Varför maskar vi inte bara ut tiden? Hur är det ens möjligt att vi tillåter Toni Kroos göra mål på det sättet han gör? Kunde vi inte gjort en Panama 2.0 (Helt bisarrt men fantastiskt på nåt sätt i deras sista kval-match till VM… SE KLIPPET HÄR.

Så länge det inte är matchfixning så bryr jag mig inte om hur det ser ut. När vi kommer till ett sådant här läge i matchen så finns det inte nån hederskodex i min värld. I slutändan så är vi förlorare eller vinnare. Jag väljer att tro att vi alla hellre är vinnare, hur smutsigt det än må vara att ta sig dit. Frågorna och tankarna är givetvis många men hur man än vrider och vänder på det så kan vi konstatera att det var vi som gav tyskarna en ny VM-dröm, snarare än att släcka den.

I alkoholens hetta och enögdhet så tycker jag ju faktiskt vi gör en grym match (fram till utvisningen på Jerome Boateng) sett till vårt spelarmaterial kontra Tyskland. För som jag har klagat och klagat på till exempel Sebastian Larsson och  Ola Toivonen genom åren. Jag får krypa till korset och erkänna att jag inte varit helt rätt ute angående Sebastian Larsson och Ola Toivonen, för herregud vilken match de gjorde i lördags.

Besvikelsen och ledsamheten som uppstod är givetvis befogad, men när man vaknar upp på söndagsmorgonen i inget superskick rycks man ändå genast upp när man scrollade igenom diverse olika sociala medier.  Jag undrar nämligen hur fan folk är funtade när man läste kommentarerna som Jimmy Durmaz fick utstå på sitt Instagram-konto. Vart är vi på väg? Vad är det för sjuka människor som lever bland oss? Jag blir mörkrädd när jag ser sådant hat.

Likt Gusten Dahlin och Thomas Wilbacher nämnde i deras podcast ”Tutto Balutto”, så håller jag med dem. ”Screenshota kommentarerna och häng ut deras namn på sociala medier. Låt dem fan inte komma undan så lätt.”

Om vi fokuserar på dagens match så hoppas jag först & främst att samtliga personer i Sverige som är intresserade av fotboll kan få ledigt från jobb eller vad det nu är man håller på med i vardagen. Det var tolv år sedan sist vi var i VM och det kan ta bra mycket längre tid innan vi är där vi är idag om det vill sig illa.

Så slut upp med era nära och kära, så jobbar vi fram Sverige till en åttondelsfinal. Vi har inte kommit ända hit för att åka ut i gruppen.

Ni vet väl vad vi är? VI ÄR FRÅN SVEALAND, MED HUNDRATUSEN MAN!

LADDA IGÅNG NU!

SE KLIPP FÖR ATT HÖJA MATCHPULSEN.

FAKTA MARTIN LUND
Födelseår: 1996.
Familj: Mamma Katarina, pappa Mats, syster Jenny & brorsan Anders.
Bor: Herrljunga.
Klubbar i karriären: Hudene GOIF (2001-2008), Herrljunga SK  (2008 – ?).
Lokal favoritklubb: Herrljunga SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare & sociala medier-ansvarig för HSK.

1 svar på ””Varför svinar vi inte mer?””

Lämna en kommentar