ANNONS:
ANNONS:

Vårgårda jobbar med truppen

Efter seriesegern väntar division 2 runt hörnet för Vårgårda IK. Just nu jobbar Gabor Hacker och kompani för att få ihop ett slagkraftig gäng inför nästa år.
– Vi jobbar med truppen helt enkelt, säger sportchefen.

VIK_HIF

De senaste åren har VIK:s organisation legat steget före det sportsliga och nu jobbar klubben för att det ska förbli så även när representationslaget spelar i tvåan.

– Nu till helgen åker vi till Kungshamn för att dra upp riktlinjerna för P16, juniorlaget och FK-laget. Det ska finnas en röd tråd genom hela klubben och det ska finnas nerskrivet hur vi vill jobba. Så nästa år ska det finnas en spelarhandbok för alla spelare från P16 och uppåt, säger Gabor Hacker.

Det är nu också klart att Perarne Hafström kommer att assistera Peter ”Peno” Andersson som tränare i FK.

– Perarne har gjort det bra i juniorlaget och nu väljer vi att lyfta upp honom jämte Peter. Det känns som en bra lösning, säger Hacker.

Vad det gäller laget i division 2 återstår en hel del arbete. Inte minst på tränarsidan, där Stefan Strind ännu inte skrivit något nytt avtal.

– Stefan vill ju avvakta för att se om det dyker upp något intressant högre upp i seriesystemet. Men det har han varit tydlig med från början och det var mycket därför vi skrev på ett år med honom. Men jag har goda förhoppningar om att vi kommer köra ett sjunde år med Peo (har kontrakt) och ett andra år med Stefan, även om inget är skrivet än.

Vad det gäller spelartruppen är avsikten att den både ska breddas och spetsas. Målsättningen är även fortsättningsvis att hitta spelare i närområdet, men Gabor Hacker menar också att vyerna måste vidgas för varje division man avancerar.

– Man får inte bli naiv och tro att det ska gå av sig själv utan självklart jobbar vi för att försöka förstärka truppen. Som det ser ut kommer vi att bjuda in fyra-fem spelare men det är för tidigt för att säga mer ännu. Vi får avvakta och se helt enkelt.

Har ni funderat över en spelare som André Nilsson?
– André är säkert intressant för flera klubbar och då vore det ju konstigt om inte VIK skulle vara det också. Han är en spelartyp vi behöver och har dessutom anknytning till trakten, så han skulle självklart vara ett bra namn för oss.

Hacker berättar vidare att ett stort jobb sker med den befintliga truppen. Division 2 betyder ytterligare ett snäpp upp, och det gäller att alla har det som krävs för att orka med satsningen.

– Vi vill självklart behålla så många som möjligt men vi för just nu en dialog med några spelare som funderar över framtiden. Konkurrensen kan bli ännu tuffare, men samtidigt är alla spelare viktiga i en trupp. Många är sugna på att testa spel i tvåan men samtidigt blir det tuffare med fler matcher och längre resor.

Ett namn som Anton Vilstrup, hur blir det med honom?
– Jag tror att om Anton spelar fotboll blir det hos oss. Men eftersom han bor i Göteborg är resorna ett problem men det hoppas jag att vi kan hitta en lösning på. Sen brinner Anton för sociala projekt också och vi hoppas kunna erbjuda honom arbete med den typen av frågor i Vårgårda. Det har han haft i år och det kan vara en bra lösning även över nästa år, säger Gabor Hacker.

Lämna en kommentar