ANNONS:
ANNONS:

Vårgårda tog tredje raka

Lerums IS på bortaplan var sista vårhindret för Vårgårda IK. Men det blev en ny seger, och efter 2-1 behåller VIK andraplatsen över sommaren.
– Vi har lite flyt just nu, säger en nöjd tränare i Peo Häggström.

Referatet med Jonas

Vårgårda IK har avslutat våren med tre raka segrar och är nu på allvar med och tampas om seriesegern.

– Vi har skaffat oss ett väldigt bra utgångsläge inför hösten i alla fall, säger Peo Häggström, som berättar att Vårgårda förde matchen första timman mot Lerum.

– Vi spelade riktigt bra och hade ganska bra kontroll på det. Sen fick Daniel Olafsson (central mittfältare i dag) en kraftig lårkaka och tvingades byta och det ställde till det lite för oss. Lerum gjorde 2-1 där också och vi fick inte igång något ordentligt spel efter det.

Lerum flyttade fram sina välväxta pjäser och lyfte långt sista 25 minuterna. Och det var nära att kvitteringsjakten gav utdelning.

– De hade ett par riktigt bra lägen men vi har det rätta flytet just nu. Det känns lite som ett sånt där år, för när motståndarna får lägena så sumpar de.

Till slut höll Vårgårda undan och kunde räkna in tre ytterligare poäng.

– Riktigt skönt, och det ska bli spännande att se vad Gunnilse och Falköping gör i sina tuffa bortamatcher, säger Peo Häggström.

I den första halvleken gjorde Benjamin Hacker 1-0 efter en fin framspelning av Samuel Andersson, och i början av andra akten ökade Michael ”Turbo” Andersson på till 2-0.

Övriga tisdagsmatcher
Östadkulle SK – Brämhult 0-3

IK Frisco – Långareds BoIS: 2-2
Frisco: Christoffer Ström, Lahcen Hassine. BoIS: Emanuel Andersson, Richard Persson.

Hudene GoIF – Emtunga 4-1
Mål: Johanna Karlin 2, Rebecca Kihlström, Mikaela Andersson. 

Lämna en kommentar