ANNONS:
ANNONS:

Veckans Bredsida är här

September månad är här. Det betyder att det bara är några veckor kvar av den lokala fotbollssäsongen.

Bortsett från Vårgårda IK – som har en längre säsong – är det nu bara en månad kvar av det lokala seriespelet. Efter det väntar några veckor med kval, och min förhoppning är att vi får en förlängd säsong för några lokala gäng även i år. Kvalmatcher är alltid något extra att se fram emot i höstrusket och jag hoppas att vi får står och frysa någonstans även i år.

……………………

I och med helgens resultat på Tånga hed lämnade Vårgårda IK just kvalplatsen i division 2. 1-0-segern mot Nordvärmlands FF var oerhört viktig i jakten på överlevnad och nu är det hela tre lag på 19 poäng ovanför Hisningbacka och FBK Karlstad som ser avsågade ut. I nästa runda för VIK väntar Torslanda på bortaplan. Ett Torslanda som har en poäng mer än trion på 19, då förstår ni hur jämt det är i tabellen.

Vem som avgjorde mot Nordvärmland? Albinot Rexhepi så klart. Sicken säsong han är på väg emot.

……………………

Det satt hyfsat hårt åt men Alingsås IF ordnade ändå tre poäng mot Fristad. 2-1 slutade det hela och målskyttar var Oliver Östlind och Ludvig Andersson. Även där var allt som vanligt på den punkten med andra ord.

……………………

Alingsås FC tappade sin ledning mot Gauthiod och fick nöja sig med 1-1 när Nya Mjörnvallen invigdes med ett dubbelarrangemang. Ändå en stark pinne att ta mot ett formstarkt Gauthiod, så jag tror AFC har alla möjligheter att hänga kvar på topp fyra under hösten.

……………………

Frisco hade det där flytet en seriesegrare brukar ha när Annelie Carli tryckte in 3-2 på övertid. Att jumbon Arentorp/Helås stod för motståndet vittnar dock om att prestationen inte var hundraprocentig.

……………………

I herrtrean blev det kryss för både Gerdsken och Holmalund. HIF:s 0-0 hemma mot IFK Skövde var en liten missräkning, men avståndet nedåt känns ändå förhållandevis betryggande. För GBK:s del hade det nog behövts en trea, men eftersom Lidköpings FK torskade finns det fortfarande en liiiiten möjlighet att ta sig ikapp.

……………………

SAIK/SMSK hade ingen rolig lördag när man föll med hela 9-1 hemma mot Wargön. I samma serie torskade Alingsås KIK två matcher (en mot just SAIK/SMSK) med uddamålet den gångna veckan, vilket för mig vad något oväntat.

……………………

Södra Härenes jumbofinal slutade på allra bästa sätt. Efter 2-0 är man uppe på samma poäng som Saleby/Järpås och ligger nu näst sist med ett ynka mål bättre i kvot. Kampen om att undvika sistaplatsen går vidare.

……………………

I 0322-femman var Säven/Hol helgens stora vinnare. Uddamålsseger (Krabbe hjälte med två strutar) mot VIK FK samtidigt som både Bergdalen och BAIK förlorade betyder att Säven/Hol nu endast är en pinne från kvalplats. Och eftersom Bergdalen tycks ha tappat formen finns det alla möjligheter att avancera ytterligare om man fortsätter ösa på.

I samma serie åkte Östadkulle och till Sollebrunn och brände sin bästa livlina i bottenstriden. Christian Wieweg rick rött kort efter två minuter och redan där var det hela i praktiken över. Starkt av Sollebrunn att vinna med 5-0, även om jag inte kan förstå hur ÖSK inte gör det bättre i en sådan här match. Nu talar det mesta för att båda dessa lagen tvingas lämna division 5.

Strax ovanför strecket vann HSK den viktiga matchen mot Byttorp i torsdags. Men det är fortsatt jämt i kampen om att undvika kvalplatsen.

……………………

I divison 6 blev det jackpott för Annelunds IF. Deras seger mot Vartofta och krysset mellan Emtunga och Arentorp/Helås betyder att AIF återtog serieledningen. Kampen går vidare.

Även Södra Härene förtjänar ett omnämnande efter deras 3-1-seger mot Tråvad Larv. Det rutinerade manskapet fortsätter att göra det riktigt bra, och jag kan nästan känna hur frustrerande det är för motståndet. Jag har själv mött Hära, tyckt att man är ett bättre lag men ändå förlorat matchen på grund av deras smartness och rutinerade fotbollshjärnor. Att David Andersson och Martin Dahlberg gjorde mål och att Peno Andersson vaktade kassen talar för att det var något sådan Tråvad/Larv upplevde i fredags.

……………………

Jag var på Hols IP i går och kikade på en P10-match. Just innan avspark kommer mister Hol själv ut på planen med domartröja och pipa. Snacka om att Gerhard Ohlsson är en eldsjäl utöver det vanliga.

……………………

Tabellsidan alltså. Jag säger bara tabellsidan. 

……………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar