ANNONS:
ANNONS:

Veckans startmotor är här

Vi sammanfattar den gångna helgen med en Bredsida. En vanlig måndag med andra ord.

Jag var på plats för att se Sollebrunn och Herrljunga i fredags. Där vann bortalaget till slut ganska rättvist, även om jag tycker att man spelmässigt borde kunna begära mer av detta Herrljunga när man ser vilka spelare det finns i laget. Men nu var det i alla fall fullt pådrag vad det gäller slit och hårt jobb, och då räckte det för att mala ner Sollebrunn. Jag tror inte att HSK åker ur, det har jag aldrig trott. Däremot trodde jag att de skulle klara sig kvar med mer av ett ordnat spel än vad man visade i fredags. Då var det krig kryddat med en och annan individuell prestation som löste biffen.

SAIK är nu hopplöst sist i tabellen. HSK är nio poäng före på sin kvalplats så detta var ju den stora chansen att ruska liv i den här höstsäsongen. Visst finns det en del fina intentioner i Sollebrunns spel med Sebastian Ängberg som sittande mittfältare, Oliver Wingfors fina högertass i mittlåset och Axel Skoglunds frejdighet och ungdomliga entusiasm. Men totalt sett väger laget för lätt vilket underströks av att rutinerade och comebackande Jonny Larsson hoppade in sista halvtimman och skapade mer oreda än vad resten av laget gjort innan dess.

………………..

I samma serie möttes Säven/Hol och Östadkulle. Där tog ÖSK inte chansen att hänga med i kampen mot säker mark utan har nu en bit upp till HSK på kvalplats. Starkt av Säven/Hol att vinna med klara 3-0 och visa att man är klassen bättre än bottenlagen i den här serien.

………………..

Alingsås FC tycks ha hamnat i en svacka. Hemma mot bottenlaget Ämtervik kom andra raka förlusten och nu kan man säga definitivt adjö till kampen om Elitettanplatsen. Att de två baklängesmålen kom på hörnor kan tyda på att laget inte var fullt påkopplat och blev straffat för det i form av en förlust.

………………..

Vårgårda IK fick äntligen till ett trendbrott. Redan efter en kvart ledde man med 3-0 hemma mot Hisingsbacka och det försprånget räckte för ett ta en efterlängtad trepoängare. Nu är man helt plötsligt uppe på kvalplats och kan förhoppningsvis bygga vidare på detta framöver, närmast borta mot Skoftebyn som slåss på samma breddgrader som VIK i tabellen. Albinot Rexhepi satte för övrigt två nya baljor och framstår mer och mer som den som kan bli tungan på vågen när detta ska avgöras.

………………..

Alingsås IF hade en mindre lyckad helg. Mot Kinna var trebackslinjen tillbaka, men det hjälpte inte för att hindra hemmalaget för att ta alla tre poäng. I och med att även Kronäng torskade behåller AIF sitt försprång, men det tätnar bakom tätduon efter Trollhättans och Kinnas segrar.

………………..

Bakom Frisco tycks det inte vara någonting som tätnar. Tre nya poäng i omstarten och fortsatt överlägsen serieledning. Men fyra insläppta, det tror jag ingen i Frisco är särskild nöjd med,

………………..

Gerdsken invigde nya G-vallen med en klang- och jubelföreställning. Haga var med och dansade en stund men hemmalaget var klassen bättre och vann till slut med 5-2. Noterbart att Filip Larsson gjorde 2+2, som man säger på innebandyspråk.

………………..

Holmalund hjälpte både sig självt och GBK när man knep en pinne borta mot Lidköpings FK. Mycket starkt gjort, och just nu är det inte mycket som tyder på att Holmalund ska ramla ur. I toppen tappade för övrigt även IFK Tidaholm och Trollhättans BoIS poäng så GBK var helgens stora vinnare i den här serien.

………………..

Annelund blev utan poäng i seriefinalen borta mot Arentorp/Helås. Därför är det nu fördel skaraborgarna i toppen av Falköpingssexan efter att Annelund halkat ner på andra plats.  Just nu har vi alltså Annelund på kvalplats i toppen av sexan och Herrljunga på kvalplats i botten av femman. Sicket derby det hade blivit om det står sig säsongen ut och vi går in i ett avgörande kval.

………………..

Mjörn tog tre nya poäng mot Dardania och fortsätter göra allting jäkligt bra i Boråssexan.

………………..

Alexandra Schwartz öste in mål i början av våren. Nu gjorde hon tre i höststarten, och ser ut att vara den som slår an den målmässiga tonen i Frisco även nu efter omstarten.

………………..

AIF gånger två (den lilla rebusen löser ni va?) och AFC svek mig i tipsen i helgens hetaste. Utan att ha sett någon av de tre matcherna tycker jag ändå att tipsen var mer logiska än vad de faktiska resultaten blev. Men det är ju inte värt så mycket när man tippar.

………………..

För egen del lirade jag Tifosi Cup i Gräfsnäs i lördags. En knapp förlust mot Östadkulle i en tidig gruppfinal gjorde att våra tre segrar endast räckte till en andraplats och missad semifinal. Personligen är jag mest glad över att knäet inte var särskilt mycket sämre på lördag kväll än var det vad på lördag morgon. Bara det är en seger i sig.

………………..

På tal om ingenting puffar jag för att det går fint att nominera ungdomsledare inför höstens utmärkelse vi kör tillsammans med Sparbanken. Kostnadsfritt att delta, och chansen att vinna 5000 kronor finns. Klicka på annonsen längst upp på sidan för att läsa mer.

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar